Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Alaban ennustetaan olevan sivussa tammikuuhun asti

Kirjoittaja: — 07/11/2014

Bayern Münchenin puolustaja David Alaba loukkasi polvensa keskiviikkkona ottelussa AS Romaa vastaan. Itävaltalaisen polvi operoitiin perjantaina onnistuneesti, ja mies olisi ensimmäisten ennusteiden mukaan palaamassa pelikentille tammikuussa.

Alaban oikean polven sisänivelsiteet repesivät osittain, ja vamma vaati leikkaushoitoa. Joukkueen lääkäri Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrtin mukaan operaatio sujui ilman komplikaatioita, ja mies kotiutettiin iltapäivällä.

Seuraavan kahden viikon ajan itävaltalainen joutuu pitämään jalassaan kipsiä, minkä jälkeen alkaa varsinainen kuntoutus.

Alaba on ollut huippuvireisen Bayernin tärkeimpiä pelaajia alkukaudesta.

– David (Alaba) on minulle hyvin tärkeä. On vaikea löytää pelaajaa samoilla ominnaisuuksilla, laadulla ja peliymmärryksellä, Pep Guardiola kertoi Roma-ottelun jälkeen.

Puolustaja ei joudu yksin jännittämään pelejä katsomossa. Sairastuvalla ovat tällä hetkellä myös Holger Badstuber, Javier Martínez, Pepe Reina, Tom Starke, Bastian Schweinsteiger ja Thiago Alcântara

Toimittajan sana

Siinä mielessä iso menetys, että Alaba edustaa Philipp Lahmin ohella monipuolisuutta, jota Pep Guardiola olisi voinut hyödyntää otteluruuhkassa. Ennen talvitaukoa pelaataan kuitenkin vielä seitsemän ottelua Bundesligaa. Toisaalta, jos jollain on varaa menettä Alaban tasoinen pelaaja pariksi kuukaudeksi, on se Bayern München.

loading comments...