Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Petri Pasanen: ”Yllättävää, ettei yllätyksiä”

Kirjoittaja: — 24/09/2013

Werder Bremenin monivuotinen luottopelaaja Petri Pasanen seuraa tarkasti Saksan Bundesliigaa nykyisestä kotipaikastaan, Tanskan Århusista. Pasanen nostaa Bundesliiga.comin haastattelussa alkukauden suurimmaksi yllätykseksi sen, ettei sarjassa ole kärkipään osalta nähty yllätyksiä.

Petri Pasanen, kärkipää ei sinua yllätä?

– Ei yllätä todellakaan. Pikemminkin olen yllättynyt siitä, että mitään isoja jymypaukkuja ei ole kauden alussa nähty. Yleensä joku suurista ennakkosuosikeista aloittaa kauden kompuroiden ja saksalainen media pääsee spekuloimaan heti kättelyssä isoilla asioilla.

Sarjan kärjessä ovat tosiaan tutut seurat. Miksi?

– Ihan yksinkertaisesti siksi, että ne ovat niin vahvoja joukkueita. Bayern München ja Borussia Dortmund ovat todella kovia joukkueita kaikilta osin. Kuuden ottelun jälkeen kummallakin on viisi voittoa ja yksi tasapeli. Yleensä saldo on ollut vähän heikompi, mutta nyt kumpikin on jatkanut siitä, mihin viime vuonna jäi. Nyt viikonloppuna tosin Dortmund menetti ensimmäiset pisteensä, mutta Bayern teki selvää jälkeä Schalkesta.

Leverkusen on sitten kolmantena. Onko tässä mitään yllättävää?

– Ei sinällään, sillä oletinkin Leverkusenin olevan jopa vahvempi kuin viime vuonna, sillä Sami Hyypiän opit menevät koko ajan paremmin perille. En pitänyt menetyksiä niin merkittävinä kuin monet ehkä pitivät. Uudet pelaajat ovat sopeutuneet hyvin.  Pieni yllätys on ehkä siinä, että Leverkusen on ollut miltei yhtä suoritusvarma kuin viime kauden Mestarien liigan finalistit. Leverkusenin saldo on vain pisteen heikompi kuin kaksikon: viisi voittoa sielläkin ja yksi tappio. Sami pystyy varmasti nukkumaan yönsä hyvin tyytyväisenä, paineita ei vieläkään ole.

Mitä tarkoitat, ettei paineita ole?

– Leverkusen on päässyt valmistautumaan kauteen – ja myös aloittamaan kautensa – Bayernin ja Dortmundin takana ilman mitään suurempaa hässäkkää. Päähuomio on näissä kahdessa suurjoukkueessa. Olen varma, että tämä sopii Samille hyvin. Asetelma on Leverkusenille sopiva.

Kai nyt jotain yllättävää on sarjassa tapahtunut mielestäsi?

– Hannoverin vahva alkukausi on ollut positiivinen yllätys. Negapuolella ehkä HSV:n vaikeuksien jatkuminen on ollut sellainen ja viime kauden yllätysjoukkue Freiburg ei ole toistaiseksi pystynyt samaan kuin viime kaudella.

Entä omat pelisi Århusissa? Olit vielä alkulämmittelyssä mukana ennen Bröndby –peliä, mutta jouduit vetäytymään. Miksi?

– Takareisi vaivasi pitkin viikkoa, mutta päätin, että yritän pelata. Alkulämpimässä sitten huomasin, ettei se kannata. Vamma ei ole vakava ja uskon, että olen jo alkavalla viikolla täydessä pelikunnossa. Itse ottelu meni meiltä heikosti. Bröndby teki nopean avausmaalin, ihan niin kuin meille on tehty parissa ottelussa aiemminkin. Meillä on vähän heikompi jakso päällä, sillä parista viime pelistä on tullut tappio. Olemme sarjassa viidentenä kahdeksan pistettä kärjestä. Midtjylland on pienellä karkumatkalla, mutta muuten on koko sarjassa tasaista.

Kim Sanden

loading comments...