Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Petri Pasanen: ”Sami hoitaa ruutuaan hyvin”

Kirjoittaja: — 07/10/2013

Saksan Bundesliigassa vuosia pelannut Petri Pasanen seuraa edelleen entistä sarjaansa tiiviisti. Viikonlopun Bundesliigakierrokselta hän nostaa Bundesliiga.comin haastattelussa esiin kolme tulosta: Leverkusenin tasapelin Bayernia vastaan, Mönchengladbachin voiton Dortmundista ja HSV:n murskavoiton Nürnbergistä.

Petri Pasanen, Leverkusen osoittautui jälleen vaikeaksi vastustajaksi Bayernille. Miksi?

– Sami Hyypiä hoitaa ruutuaan todella hyvin. Hän oli taas kerran saanut joukkueensa pelaamaan tiiviinä pakettina. Joukkue puolusti hyvin ja uhrautuvasti, myös maalivahtipeli oli huippuluokkaa. Leverkusen on ollut Samin aikana paha vastus Bayernille, sillä kolmen viimeisen ottelun saldo on 1-1-1. Se on todella kova, kun ottaa huomioon, miten vahva Bayern on.

Onko odotettavissa, että muutkin pystyvät horjuttamaan Bayernin menoa?

– Enpä usko. Bayern on niin vahva ja heidän materiaalinsa on hyvin leveä.

Dortmundin tilille tuli ensimmäinen tahra Borussioiden kohtaamisessa. Mönchengladbach otti komean voiton. Oliko tämä yllätys?

– Ehkä voitto oli yllätys, mutta Mönchengladbachin alkukauden kunto ei sitä ole. Suurien joukkueiden takana Borussia Mönchengladbach on tehnyt jo aika pitkään hyvää ja pitkäjänteistä työtä. Valmentaja Favre on saanut rauhassa kehittää joukkuettaan eikä pelaajiston vaihtuvuus ole liian suuri. Joukkue on myös saanut parina viime kautena kokemusta euro-otteluista ja sekin näkyy. Lisäksi he tekivät yhden huippuhankinnan, kun Max Kruse – tuttu mies minulle Werder Bremenistä – tuli vahvistamaan hyökkäystä. Kyseessä on hyvä joukkue.

Mönchengladbach on tosiaan aloittanut kauden hyvin, mutta Eurooppa Liigan joukkueista Freiburg ei. Miksi uskot Freiburgin romahtaneen?

– He ovat mukana euro-otteluissa nyt eikä joukkue ole kokenut kävijä niissä peleissä. Se tarkoittaa normaaliviikkoon nähden tuplarasitusta. Saksalaisjoukkueet eivät ole kovin tottuneita pelaamaan kahta ottelua viikossa. Tietysti huippujoukkueet hallitsevat tämän laajempien materiaalien vuoksi, mutta pienemmillä euro-seuroilla on aika monena vuonna ollut vaikeuksia sarjassa euro-rasitusten kanssa. Lisäksi Freiburg on pelannut aika tuntemattomalla miehistöllä pari kautta yli odotusten, mutta nyt se yllätysmomentti on mennyttä. Joukkue otetaan enemmän tosissaan ja myös se näkyy sarjataulukossa. He eivät tule enää puskista.

HSV sai junan raiteilleen uuden valmentajansa johdolla. Lukemat 5-0 vieraskentällä ovat tylyt. Kääntyykö kurssi pysyvästi?

– Voi hyvin kääntyä. HSV on saksalaisen jalkapalloilun uinuva jättiläinen. Joukkueen ympärillä on aina kuhinaa, sillä siellä on paljon menestysodotuksia historian vuoksi. Jälleen joukkueessa on uusi valmentaja, se tilanne ei tosiaankaan ole uusi. Jos Werder Bremenissä on ollut viimeisen 30 vuoden aikana ehkä viisi valmentajaa, HSV:n ruorissa on käynyt varmaan yli 30 nimeä yrittämässä. Jotakuinkin vuosi/valmentaja –tahdilla siellä mennään. Mutta menestysmahdollisuuksia heillä ilman muuta on, sillä nimilistansa perusteella joukkueen pitäisi olla kärjen tuntumassa eikä niukasti putoamisviivan yläpuolella. Noin kova tulos voi tuoda paljon itseluottamusta ja tekemisen meininkiä joukkueen pelaajiin. Valmentaja Bert van Marwijk on kokenut, hollantilaisen koulukunnan valmentaja, joka osaa varmasti sytyttää joukkueen. Ainakin sunnuntain perusteella näin tapahtui.

Mutta kärki menee aikana kaukana… Sinne asti et heidän usko nousevan?

– Ei tällä kaudella, mutta ensi kauden Eurooppa Liigan paikoista he voivat hyvinkin tapella. Bundesliiga on tälläkin kaudella ollut kärkijoukkueita ja hännillä olevia joukkueita lukuun ottamatta hyvin tasainen Pieni voittoputki nostaa sijoitusta kummasti ja sitä kautta myös itseluottamus nousee.

Entä omat kuulumisesi. Århus pelasi tasapelin ja teit maalin, mutta sinut vaihdettiin pois. Miksi?

– Maali tuli kulmasta ensimmäisen jakson alussa. Myöhemmin löin pään yhteen vastustajan kanssa ja silmäkulma aukesi. Ensiapu toimi ja pystyin jatkamaan peliä vielä toisella jaksolla. Mutta jossain vaiheessa oli tarpeen tulla vaihtoon ja hoitaa silmäkulmaan tikit. Tasapeli oli ihan ok tulos, sillä teimme tasoituksen yliajalla.

Mutta vamma ei ole vakava?

– Ei ole. Seuraavassa ottelussa, oli se sitten maajoukkueen kanssa tai sarjapeli, olen täysin pelikunnossa.

loading comments...