Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Tim Sparv: ”Alku on ollut todella hyvä”

Kirjoittaja: — 13/09/2013
Tagit:

Jos kausi Saksassa vihellettäisiin nyt päättyneeksi, nousisi Tim Sparvin Greuther Fürth komeasti takaisin Bundesliigaan. Kausi ”Zweitessa” on alkanut erinomaisesti, kuten Sparv Bundesliiga.comin haastattelussa toteaa.

Tim Sparv, kuusi kierrosta takana ennen viikonloppua. Kausi on kaiketi lähtenyt käyntiin suunnitelmien mukaan?

– Vähintäänkin, neljä voittoa ja kaksi tasapeliä kuudesta ottelusta ja sarjan kärkipaikka on todella hyvä alku. Viime kausi Bundesliigassa oli seuralle sellainen katastrofi, että jo senkin takia alku oli nyt poikkeuksellisen tärkeä.

Itse olet heti ensimmäisellä kaudellasi noussut vakiomiesten joukkoon. Oletko tyytyväinen omaan rooliisi?

– Rooli on iso ja sitä tulin tänne hakemaankin, joten sikäli mitään yllätystä ei ole tullut. Totta kai on hieno, että vastuuta on riittänyt ja kyllä olen itse myös pelillisesti tyytyväinen tähän saakka.

Odotit kesällä, että peli Saksassa poikkeaa hollantilaisesta. Onko tämä osoittautunut todeksi?

– Ei ainakaan kokonaan. Odotin ennen kaikkea fyysisempää peliä, mutta ainakaan vielä siitä ei ole näkynyt merkkejä.

Jotain eroja varmasti kuitenkin on…

– Toki. Täällä mennään vähän suoraviivaisemmin kuin Hollannissa, jossa kaikki tykkäävät vähän pitää palloa. Erikoistilanteiden merkitys on myös täällä isompi kuin Hollannissa, sen on jo huomannut.

Entä muuten taktisella puolella?

– Saksassa pelataan enemmän aluepuolustusta ja se johtaa siihen, että ainakin itsestäni tuntuu että pallon kanssa on vähän enemmän aikaa kuin Groningenissa. Välttämättä ei ole heti kukaan kiinni ja se on hiukan yllättänytkin.

Kim Sanden

loading comments...