Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Bundesliigan perjantaiennakko: Stuttgartilla haastava vierasmatka Berliiniin

Kirjoittaja: — 13/09/2013

Bundesliiga palaa viikonloppuna maajoukkuetauolta ja kierroksen avaa perjantainen VfB Stuttgartin vierailu pääkaupunkiin. Hertha Berlin on voittanut komeasti kauden kaksi aiempaa kotipeliään ja lähihistoriassaan joukkue on ollut suorastaan suvereeni kotikentällään eteläsaksalaisia vierailijoitaan vastaan. Viimeisistä 14 vierailustaan Berliinissä Stuttgart on kyennyt voittamaan vain yhden, ja tuostakin on kulunut aikaa jo kolme vuotta ja viisi kuukautta. Noista 14:sta ottelusta Hertha on voittanut yhdeksän ja neljä kertaa on pelattu tasan.

Loukkaantumishuolet painavat Herthaa ottelussa jonkin verran. Pahiten kirpaisee erityisen hyvin kautensa aloittaneen Alexander Baumjohannin puuttuminen keskikentältä. Ristisiteensä särkeneen Baumjohannin polvi on jo onnistuneesti leikattu, mutta kentille hän palannee vasta lumien jo sulettua. Syrjässä on myös lihasvammastaan toipuva keskuspuolustaja Sebastian Langkamp sekä varvastaan poteva kokenut laitapuolustaja Marcel Ndjeng.

Hertha haki siirtoikkunan viime metreillä kokoonpanoonsa täydennykseksi Tolga Cigercin Mönchengladbachista, mutta tänään nuorukaisen odotetaan edelleen aloittavan vaihtopenkillä. Avaukseen nousseekin ensi kertaa tällä kaudella brasilialainen Ronny, joka teki viime kaudella kakkosbundesliigassa 18 maalia. Tälläkin kaudella Ronny on osunut vaihtomiehen roolissa tolppien väliin jo kaksi kertaa.

Ndjengin tilalla oikeana laitapakkina aloittaa Slovakian maajoukkuepelaaja Peter Pekarik. Keskuspuolustukseen kaudella tähän asti täydet minuutit pelanneen Langkampin korvaajaksi puolestaan noussee joko Christoph Janker tai omalta pelipaikaltaa keskikentän pohjalta alaspäin pudotettava joukkueen kapteeni Fabian Lustenberger. Tässä tapauksessa keskikentällä kipparia paikkaisi Peter Niemeyer.

Thomas Schneider saanut VfB:n itseluottamuksen kuntoon

Stuttgart aloitti kautensa umpisurkeasti kolmella tappiolla ja lensi yllättäen ulos myös Eurooppa-Liigasta. Juuri ennen sarjataukoa se kuitenkin rökitti Hoffenheimin kotonaan 6-2. Voitosta joukkue sai varmasti kosolti itseluottamusta ja uusi valmentaja Thomas Schneider tuntuu muutenkin tehneen pelaajaryhmään hyvän ensivaikutelman.

Myöskään Stuttgartin sairastuvalla ei yksinäisyys paina. Pitkäaikaispotilaat Georg NiedermeierDaniel Didavi ja Marco Rojas ovat edelleen sivussa ja lisäksi hyökkääjä Mohammed Abdellaoue jää Berliini-reissulta flunssan takia kotiin. Kokoonpanoon tulee kuitenkin myös uutta verta, kun Hannoverista ryhmään hankittu Tunisian maajoukkuetoppari Karim Haggui liittyy mukaan. Hagguin odotetaan nousevan suoraan avauskokoonpanoon.

Tärkeä vahvistus on Hoffenheim-ottelusta pelikiellon takia sivussa ollut Ibrahima Traoré, joka pudottanee vaihtopenkille räväkästi kautensa aloittaneen 17-vuotiaan superlahjakkuuden Timo Wernerin. Wernerkin saanee kuitenkin viimeistään vaihdosta tilaisuutensa. Ja kenties aiemminkin, mikäli Moritz Leitner ei ole toipunut kunnolla nuorten maajoukkuepelissä varpaaseen saamastaan kolhusta.

Pelkästään pelaajamateriaalia vertailtaessa voisi Stuttgartille antaa pienen etulyöntiaseman, mutta Herthan kotietu kääntää asetelman toisin päin. 31 Berliinin-vierailultaan Stuttgart ei ole palannut kuin neljä kertaa täyden pistepotin kanssa ja vielä huikeampi on Herthan yhteenlaskettu kotisaldo valmentaja Jos Luhukayn alaisuudessa: Tämänpäiväinen ottelu on Luhukayn 20:s kotipeli Herthan koutsina ja vielä kertaakaan hän ei ole joutunut palaamaan kotiin tappio niskassaan. Stuttgart-valmentaja Thomas Schneideria Berliinin Olympiastadion ei kuitenkaan pelota, sillä hän on saavuttanut siellä pelaajaurallaan Saksan Cup-mestaruuden.

Kakkosbundeksessa kolmen pelin ilta

Toisella sarjaportaalla pelataan perjantaina kolme ottelua. Keskikastin kohtaamisessa pelaavat vastakkain Erzgebirge Aue ja Bielefeld. Sarjan häntäpään Paderbornilla on vaikea ottelu edessään, sillä vastaan asettuu hyvin kautensa aloittanut ja vieraissa ilman tappioita pelannut Karlsruher SC.

Illan kolmannessa pelissä Joel Pohjanpalon VfR Aalen isännöi “nousuekspertti” Friedhelm Funkelin valmentajakseen palkannutta 1860 Müncheniä. Nilkkaansa potevaa Pohjanpaloa ei vielä kentällä nähdä, mutta suomalainen ihastelee kuitenkin ensimmäistä kertaa seuransa peliä paikan päällä.

loading comments...