Hertha Berlin voittoon maali-iloittelussa

Kirjoittaja: — 04/10/2014

Perjantai-illan ainoassa 1. Bundesliga ottelussa Berliinin Olympiastadionilla kohtasivat Hertha Berlin ja VfB Stuttgart. Kotijoukkue oli parempi maalein 3-2.

Vierailijat aloittivat maalinteon jo ottelun viidennellä minuutilla. Vedad Ibišević vapautti upealla kantapääsyötöllä taustanousua tehneen Florian Kleinin. Itävaltalainen löysi maalin edestä Moritz Leitnerin, joka viimeisteli varmasti.

Hertha alkoi saamaan otetta. Salomon Kalou pääsi laukomaan, mutta Thorsten Kirschbaum torjui. Muutaman minuutin sisään Kirschbaum joutui uudelleen torjuntatöihin, kun Valentin Stocker pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä. Stuttgart-vahti torjui, mutta seuraavassa tilanteessa Carlos Gruezo rikkoi ja pallo vietiin pilkulle, jonka Salomon Kalou sijoitti varmasti alanurkkaan.

Vielä ennen taukoa Kirschbaum teki muutaman tärkeän pelastuksen, mutta reilun tunnin kohdalla syntyneelle 2-1-maalille mies ei voinut mitään. Salomon Kalou karkasi läpiajoon ja sijoitti pelivälineen etutolpan juuresta maalin perukoille.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Hertha siirtyi kahden maalin johtoon. Änis Ben-Hatira lähetti tarkan keskityksen maalille, ja Roy Beerens hoiti viimeistelyn.

Stuttgart pääsi vielä peliin mukaan 82. minuutilla. Leitner laukoi kovan ja kierteisen sivuvaparin, pallo otti osuman Sandro Wagnerin kupoliin ja painui oikeaan yläkulmaan.

Lopussa Stuttgart sai  pientä painetta aikaiseksi, mutta päätösvihellys lopetti joukkueen pyristelyn.

Toimittajan sana

Vauhdikasta perjantai-illan huumaa. Peli aaltoili mukavasti päästä päähän, mutta Hertha Berlin oli asteen terävämpi. Stuttgart ei ole pelannut älyttömän huonosti, mutta joukkueella on silti kasassa vain viisi pistettä seitsemän kierroksen jälkeen. Materiaalinsa puolesta Stuttgart kuuluisi kuitenkin ylempään keskikastiin. Eikä loukkaantumisiakaan juuri ole. Etenkin puolustuspelaamisen kanssa Armin Vehillä on paljon tekemistä. Tosin muutoksien pitäisi tapahtua melko äkkiä, sillä muuten mono saattaa heilua.

Hertha Berlin nappasi jo toisen kotivoiton putkeen, ja heikko alkukausi näyttäisi olevan taakse jäänyttä elämää. Ei joukkueen materiaali sarjan huonoimpia ole, mutta on sitä surkeampiakin porukoita pudonnut. Hauska huomata, että Jonh Heitingan ja Salomon Kaloun tapaiset entiset lupaukset ovat Berliinissä nousemassa johtohahmoiksi.