Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Mestarien liiga: Dortmund kärsi niukan tappion Torinossa – Morata isäntien sankari

Kirjoittaja: — 24/02/2015

Borussia Dortmundin pudotuspeliurakka Mestarien liigassa käynnistyi tappiolla Juventuksen vieraana. Vanha Rouva oli ottelussa huomattavasti hallitsevampi, ja Jürgen Kloppin miehistö kaatui saappaat jalassa 2-1-lukemin. Tappiosta huolimatta Dortmundille riittää kotonaan jatkopaikkaan 1-0-voitto.

Ottelu lähti käyntiin molempien joukkueiden osalta pirteästi. Ensimmäinen vaaratilanne siunaantui jo toisella minuutilla Dortmundille. Ciro Immobilen kaukolaukaus meni kuitenkin ylärimaa hipoen yli maalin.

Avausminuuttien täytyttyä Juventus otti pelistä otteen.  13. minuutilla oli isäntien avausmaalin aika.  Dortmund-vahti Romain Weidenfeller pudotti Álvaro Moratan laukauksen eteensä, jonka seurauksena Carlos Tévez pääsi tuikkaamaan pelivälineen maalinedustalta sisään. Argentiinalainen juhlisti maaliaan tuttituuletuksen merkeissä.

Dortmund ei jäänyt tappioasemaa pitkäksi aikaa murehtimaan. Tasoitus syntyi vain viisi minuuttia myöhemmin. Giorgio Chiellini taklasi ohi, ja Marco Reus vapautui maalintekoon.  Saksalaistaituri sijoitti laukauksensa vasempaan nurkkaan, ja Weidenfeller oli voimaton.

Hetkeä myöhemmin tasoituksesta Morata yritti kuitata takaiskua huonolla menestyksellä.  Espanjalainen puski oikealta ohi.  29. minuutilla Dortmund koki takaiskun, kun loukkaantuneen Lukasz Piszczekin peli päättyi ennen aikojaan. Puolalaisen korvasi Matthias Ginter.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin isäntien harmiksi myös Andrea Pirlon peli päättyi lyhyeen. Myös maestron vaihdon syynä oli loukkaantuminen.

Riemunaiheen kotiyleisö sai avausjakson loppuhetkillä Moratan johto-osuman myötä. Espanjalainen tälläsi pallon 10 metrin päästä maalia suoraan Paul Pogban syötöstä oikeaan alanurkkaan.

Toinen puolisko käynnistyi tilasto merkillä. Arturo Vidal taklasi pahasti myöhässä ja chileläinen palkittiin varoituksella. Itse tilanteet olivat Dortmundin muutamaa ohilaukausta lukuunottamatta tauon jälkeen vähissä.

Hieman ennen Juventus sai vielä tilaisuuden sinetöidä kulmapotkusta voittonsa lopullisesti. Chielleni nousi pituudellaan Dortmund-pelaajien yläpuolelle, muttei kyennyt isäntien harmiksi puskemaan palloa verkkoon. Italialaisen yritys meni lopulta hieman yli maalin.

Lisämaaleja ei ottelussa lopultakaan nähty, joten Juventus vei avausosan lukemin 2-1.