Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Mestarien liiga -ennakko: Bayer Leverkusen – Atlético Madrid

Kirjoittaja: — 25/02/2015

Bayer Leverkusen on Mestarien liigassa kovan haasteen edessä, kun se kohtaa BayArenalla keskiviikkona Atlético Madridin. Ottelu alkaa kello 21:45.

Poissaolot

Bayer Leverkusen

Ömer Toprak (pelikielto)
Robbie Kruse (loukkaantuminen)
Lars Bender (loukaantuminen, epävarma)
Tin Jedvaj (loukaantuminen, epävarma)

Atlético Madrid

Koke (loukaantuminen, epävarma)
Tiago Mendes (loukkaantuminen, epävarma)

Edelliset ottelut

Bayer Leverkusen

FC Augsburg – Bayer Leverkusen 2-2 (Bundesliga)
Bayer Leverkusen – VfL Wolfsburg 4-5 (Bundesliga)

Atlético Madrid

Atlético Madrid – Almeria 3-0 (La Liga)
Celta Vigo – Atlético Madrid 0-2 (La Liga)
Atlético Madrid – Real Madrid 4-0 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

16-12-2010 Bayer Leverkusen – Atlético Madrid 1-1 (Mestarien liiga)

Arvio

Viime kevään finalisti ja La Ligan mestari Atlético on tässä otteluparissa suosikki. Leverkusen ei ole mahdottoman tehtävän edessä, mutta vaikeaa sillä tulee olemaan.

Roger Schmidtin miehistön kevätpuolisko on alkanut hieman takkuisasti. Viidestä ottelusta se on keräänyt vain viisi pistettä. Alkukaudesta tuttu dynaaminen hyökkäyspeli on loistanut poissaolollaan, ja omissa on alkanut soida. Lähtökohtaisesti parhaana päivänään Leverkusen pystyy kaatamaan kuitenkin lähes joukkueen kuin joukkueen.

Rojiblancos on La Ligassa vielä mestaruustaistossa mukana, vaikka Real Madrid ja Barcelona ovatkin päässet muutaman pisteen karkumatkalle. Vain pari viikkoa takaperin joukkue antoi melkoisen myrskyvaroituksen nykyformistaan kaatamalla Real Madridin maalein 4-0. Toisaalta sitä seurasi 2-0-tappio Celta Vigolle.

Schmidtin Leverkusenin ongelma on ollut sen pelin avoimuus. Vauhdikas ja näppärä hyökkäyspeli on viihdyttävää seurata, mutta sen varjopuolena on ollut todella iso etäisyydet pelaajien välillä. Puolustuksen ongelmat eivät realisoituneet maaleina vielä syyspuoliskolla, mutta nyt kolmessa edellisessä ottelussa joukkue on päästänyt yhdeksän maalia. Ömer Toprakin pelikielto ei ainakaan auta isäntiä.

Siksipä äärimmäisen hyvin kyynistä pelitapaansa noudattava Atlético on melkeinpä pahin mahdollinen vastus Leverkusenille. Atléti tulee olemaan vaarallinen vastahyökkäyksissään, ja se tekee kotijoukkueen hyökkäämisestä vaikeaa. Lisäksi pitää huomioida, että Leverkusenin erikoistilanteiden puolustaminen on ollut heikoilla kantimilla, siinä missä Simeonen miehistö on yksi Euroopan parhaimmista erikoistilannejoukkueista.

Materiaaliltaan Atlético ei ole kaikkein vahvin ryhmä, mutta laatua siltä löytyy silti hitusen enemmän kuin Werkselfiltä. Oikein mitkään ennakkoasetelmat eivät puolla Leverkusenin jatkoonmenoa. Silti BayArenalla sillä on kaikki mahdollisuudet hyvään tulokseen. On vain eri asia riittäkö se Vicente Calderónilla.

loading comments...