Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Mestarien liiga -ennakko: Atlético Madrid – Bayer Leverkusen

Kirjoittaja: — 17/03/2015

Mestarien liigassa pelataan tiistaina isoista asioista. Bayer Leverkusen matkaa Espanjaan 1-0-kotivoitto taskussaan haastaamaan Atlético Madridia. Ottelu alkaa kello 21:45

Poissaolot

Atlético Madrid

Tiago Mendes (Pelikielto)
Diego Godin (Pelikielto)
Siqueira (Loukkaantuminen)
Saúl Ñíguez (Loukkaantuminen)

Bayer Leverkusen

Robbie Kruse (Loukkaantuminen)
Tin Jedvaj (Loukkaantuminen)
Emir Spahić (Loukkaantuminen, epävarma)

Edelliset ottelut

Atlético Madrid

Espanyol – Atlético Madrid 0-0 (La Liga)
Atlético Madrid – Valencia 1-1 (La Liga)
Sevilla – Atlético Madrid 0-0 (La Liga)

Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen – VfB Stuttgart 4-0 (Bundesliga)
SC Paderborn – Bayer Leverkusen 0-3 (Bundesliga)
Bayer Leverkusen – SC Freiburg 1-0 (Bundesliga)

Edellinen keskinäinen ottelu

25-02-2015 Bayer Leverkusen – Atlético Madrid 1-0 (Mestarien liiga)

Arvio

Mestarien liigan tämän kauden yksi suurimmista yllätyksistä on lähellä, kun Bayer Leverkusen on tiputtamassa viime kauden finalisti Atlético Madridia. Vielä ei kuitenkaan pidä mennä asioiden edelle.

Lähdetään silti liikkeelle niistä asioista, jotka tukevat Bayer Leverkusenin jatkoon menoa. Suurin yksittäinen syy on tietenkin ensimmäisen ottelun hyvä tulos. Roger Schmidtin miehistö ei päästänyt vierasmaalia, joten yksikin onnistuminen tietäisi sitä, että Atléticon pitäisi tehdä vähintään kolme maalia.

Lisäksi joukkue osoitti BayArenalla, että se pystyy nollaamaan Atléticon, ja silloin joukkueiden formit olivat päinvastaiset. Espanjalaiset olivat hyvässä iskussa, kun taas Werkself haki vielä kevätkuntoaan. Nyt Leverkusen on lentänyt voitosta toiseen, ja se on noussut Bundesligassa taistelemaan kolmossijasta. Atlético sen sijaan ei ole voittanut yhtään kolmesta ottelustaan sitten joukkueiden edellisen kohtaamisen.

Isännillä on myös pelikieltojen ja loukkaantumisien muodossa pahoja poissaoloja. Keskikentältä puuttuu luottomies Tiago ja puolustuksesta yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista, joukkueen varakapteeni Diego Godin. Lisäksi vasen laitapuolustaja Siqueira on loukkaantuneena. Leverkusenin tilanne on hitusen parempi.

Pitää silti muistaa, että kotonaan Atlético Madrid on täysin eri joukkue. Se ei ole hävinnyt tämän tai viime kauden Mestarien liigassa otteluakaan Vicente Calderónilla. La Ligassa Rojiblancos on kahden edellisen kauden aikana hävinnyt kerran kotonaan. Onnekseen Leverkusenin ei tarvitsekaan voittaa.

Taktisessa mielessä Roger Shmidtin avoin ja hyökkäävä jalkapallo pitäisi sopia äärimmäisen taktiselle Atléticolle kuin nyrkki silmään. Diego Simeonen ryhmä ei kuitenkaan ole mukavuusalueellaan silloin, kun se on takaa-ajoasemassa. On mielenkiintoista nähdä kumpi joukkueista ottaa pallonhallinnan itsellleen, sillä kumpikaan ei sitä varmasti mielellään tee.

Atlético on tietenkin kotonaan suosikki, mutta sen pitäisi voittaa käytännössä kahdella maalilla. Hyvin mahdollinen skenaario onkin, että Leverkusenin mahdollinen vierasmaali jää tämän otteluparin kannalta ratkaisevaksi.

loading comments...