Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Thierry Henry: Neuer on mullistanut maalivahdin pelipaikan

Kirjoittaja: — 24/02/2015

Ex-ranskalaishyökkääjä Thierry Henry on liittynyt Bayern Münchenin Manuel Neueria ylistävien henkilöiden listalle. Henryn mukaan saksalaisvahdin pelityylillä voi olla pitkäaikaisia vaikutuksia maalivahdin pelipaikkaan.

– Ajattelen, että olemme nähneet jotain uutta. Neuer on muuttanut sitä, mitä olemme pitäneet maalivahdin työnä, Henry kertoi Fifan sivuilla.

– Maalivahdin rooli kehittyi jo siinä vaiheessa, kun säännöissä kiellettiin oman pelaajan syötön haltuunotto käsillä. Neuer on mullistanut maalivahdin pelipaikan.

Neuer voitti viime kaudella Bundesligan ja Saksan Cupin lisäksi maailmanmestaruuden. Henryn mukaan Neuerin rohkealla pelityylillä on valtava vaikutus joukkueensa pelaamiseen.

– Emme ole koskaan nähneet maalivahdin pelaavan noin korkealla. Johan Cruyffin Ajaxissa maalivahdit syöttelivät myös useasti palloa, muttei koskaan samalta tasolta puolustajien kanssa, Henry jatkoi.

– Aivan kuin joukkueella olisi aina yksi ylimääräinen pelaaja, kun Neuer on kentällä. Hän on saanut valmentajaltaan paljon vapauksia, mutta Neuer pystyy siihen, koska hän on erittäin hyvä maalivahti.

– Neuer pysyy aina rauhallisena syöttäessään palloa – hän on kuin aito libero. Se rooli kehittyi 80- ja 90-luvulla, mutta Neuer on kuin uusi libero. Hänen pelityylinsä hämmästytti jokaisen MM-kisoissa. Nyt kaikki maalivahdit ryhtyvät pelaamaan, kuten Neuer.

loading comments...