Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Mestarien liiga -ennakko: Juventus – Borussia Dortmund

Kirjoittaja: — 24/02/2015

Mestarien liiga jatkuu Borussia Dortmundin osalta tiistai-iltana, kun se haastaa Juventuksen Torinossa. Ottelu alkaa kello 21:45.

Poissaolot

Juventus

Kwadwo Asamoah (loukkaantuminen)
Luca Marrone (loukkaantuminen, epävarma)
Alessandro Matri (loukkaantuminen, epävarma)
Andrea Barzagli (loukkaantuminen, epävarma)

Borussia Dortmund

Kevin Großkreutz (loukkaantuminen)
Jakub Błaszczykowski (loukkaantuminen, epävarma)
Erik Durm (loukkaantuminen, epävarma)
Mats Hummels (loukkaantuminen, epävarma)
Ciro Immobile (loukkaantuminen, epävarma)
Sebastian Kehl (loukkaantuminen, epävarma)
Sven Bender (loukkaantuminen, epävarma)

Edelliset ottelut

Juventus

Juventus – Atalanta 2-1 (Serie A)
Cesena – Juventus 2-2 (Serie A)
Juventus – AC Milan 3-1 (Serie A)

Borussia Dortmund

VfB Stuttgart – Borussia Dortmund 2-3 (Bundesliga)
Borussia Dortmund – FSV Mainz 4-2 (Bundesliga)
SC Freiburg – Borussia Dortmund 0-3 (Bundesliga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Borussia Dortmund – Juventus 3-1 (Mestarien liigan finaali, 28.5.97)

Arvio

Vaikka kummatkin joukkueet ovat Mestarien liigan vakiokävijöitä, on Juventuksen ja Borussia Dortmundin edellisestä kohtaamisesta lähes 18 vuotta aikaa. Silloin pelattiin Mestarien liigan voitosta, ja Dortmund vei mestaruuden. Nyt pelataan paikasta puolivälieriin.

Jos ottelupari oltaisiin pelattu pari kuukautta takaperin, olisi Juventus todennäköisesti painellut jatkoon. Nyt vakaakupit ovat hieman tasoittuneet. Dortmund on voittanut jo kolme ottelua putkeen, ja vaikkei se pelillisesti vielä olekaan edellisvuosien tasolla, on edistymistä tapahtunut selvästi.

Poissaolot ovat tietenkin pahoja, mutta ei Jürgen Kloppin tilanne silti ihan hirveältä näytä. Shinji Kagawan ja İlkay Gündoğanin hiljalleen löydettyä virettään, ei vierailijoiden pelinrakentelu tule välttämättä olemaan niin tahmeaa kuin aiemmin tällä kaudella.

Juventus on lipsunut muutamaan pistemenetykseen Serie A:ssa viime viikkoina, mutta kyse on ollut ennemminkin asenteellista ongelmista. On vaikea motivoitua, kun mestaruus on käytännössä jo taskussa. Dortmundia vastaan pelihuumori on kaivettava naftaliinista. Se tuskin on ongelma. Tosin pitää muistaa, että Juventuksella on viikonloppuna tärkeä AS Roma -ottelu kotoisessa liigassa.

Vanha Rouva on äärimmäisen vaikea voitettava kotikentällään, ja sillä on myös aavistuksen parempi pelaajamateriaali. Näistä lähtökohdista torinolaiset ovat ensimmäisessä osassa suosikkeja. Taktisesti tullaan näkemään mielenkiintoinen ottelu, sillä kummallakin on ollut ongelmia vastahyökkäyksien puolustamisessa. On hauska nähdä kumpi ottaa pallonhallinnan itselleen. Lähtökohtaisesti voisi ajatella kotijoukkueen pitävän palloa, mikä tavallaan sopisi Dortmundille.

Kaikkiaan odotettavissa on todella tasainen ja tasokas ottelupari. Tämä on eittämättä yksi neljännevälierien kiinnostavimmista pareista. Tasapeli tai yhden maalin tappio vierasmaalin kera ovat sellaisia tuloksia, joihin Dortmund saa olla tyytyväinen.

loading comments...