Dortmund tippui Mestarien liigasta – Juventus nöyryytti Kloppin miehistöä

Kirjoittaja: — 18/03/2015

Borussia Dortmund oli hyvin avokätinen isäntä keskiviikkona Mestarien liigassa Juventusta vastaan. Vierailijat voittivat 0-3 ja etenivät puolivälieriin yhteismaalin 5-1.

Isännät aloittivat ottelun kovalla intensiteetillä, mutta Juventus antoi shokkihoitoa heti kolmannella minuutilla. Carlos Tevez pommitti pallon noin 25 metristä lähes seisovilta jaloilta suoraan vasempaan yläkulmaan. Laukaus näytti uppoavan hieman helposti Roman Weidenfellerille.

Maali palveli Juventuksen tarkoituksia mainiosti. Sen oli helppo vetäytyä alas, kun taas Dortmund löi tuskaisena päätään seinään. Lupaavalta vaikuttaneet hyökkäykset kariutuivat typeriin virheisiin.

Niinpä vierailijat olivat lähemäpänä maalintekoa ensimmäisellä puoliskolla. Stephan Lichtsteiner kokeili, mikäli Weidenfellerille olisi uponnut toinenkin kaukalaukaus, mutta tällä kertaa Dortmund-vahti torjui näyttävästi.

Puolen tunnin kohdilla Dortmundilla oli hyvä vaihe. Se sai painetta Juventuksen maalille, mutta loppujen lopuksi viimeiset syötöt ja keskitykset päätyivät suoraan vastustajalle. Taukovihellyksen lähestyessä Dortmund näytti siltä, että sillä ei olisi mitään keinoja Juventuksen alhaalla makavaan puolustuksen murtamiseksi.

Pelin luonne pysyi samanlaisena toisellakin puoliajalla. Dortmund nyhväsi, ja Juventus iski pallonmenetyksistä vaarallisesti vastaan. Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana Álvaro Morata pääsi kaksi kertaa läpiajoon, mutta Weidenfeller torjui kummatkin yritykset.

Reilun tunnin pelin jälkeen Dortmund sai ensimmäisen laukauksensa kohti maalia, kun Kevin Kampl pommitti noin 20 metristä. Gianluigi Buffon torjui yrityksen vaivatta.

Otteluparin lopullisesti ratkaissut maali syntyi 70. minuutilla. Tevez pääsi läpiajoon Dortmundin puolustuksen pelattua huolimattomasti. Argentinalainen syötti pallon Moratalle, joka viimeisteli tyhjään maaliin.

Nöyryytys jatkui. Noin kymmenen minuuttia myöhemmin Tevez pääsi jälleen karkuuun, ja tällä kertaa mies itse pommitti pallon etukulmasta sisään. Ottelun loppu oli lähinnä pallon siirtelyä, ja päätösvihellyksen odottelua.

Bayern München on ainoa saksalaisjoukkue, joka on enää mukana Mestarien liigassa. Puolivälieräparit arvotaan perjantaina.