Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Marraskuun suomalaiskatsaus: Matias Ojala mahtavassa vireessä

Kirjoittaja: — 13/11/2013

18-vuotias Matias Ojala kuuluu syksyn osalta ehdottomasti positiivisimpiin suomalaispelaajiin Saksan kentillä. Vielä lokakuun katsaukseen mennessä peliaika oli ollut melko vähäistä taannoisen polvivamman takia, mutta sittemmin oululainen on päässyt kunnolla vauhtiin. Hän onkin kuulunut heti ensimmäisellä kaudellaan nimekkään valmentajan Rodolfo Esteban Cardoson ehdottomiin luottomiehiin.

Viimeisessä viidessä ottelussaan Ojala on mahtunut aina HSV:n reservijoukkueen avauskokoonpanoon. Neljässä näistä hän pelasi myös täydet minuutit ja viidennessäkin 81 minuuttia. Nuorukaisen pistetili aukesi HSV:n 6-2-voitossa ETSV Weichen vieraana, kun Ojala alusti kaksi hampurilaisten kuudesta maalista. Seuraavassa ottelussa 27.10. paikallisvastustaja Viktoria Hamburgia vastaan syntyi sitten jo Ojalan avausmaalikin Saksan kentillä.

HSV:n kakkosjoukkue löytyy tällä hetkellä neljännen sarjaportaan Regionalliga Nordista sijalta 10. Pisteitä on 15 ottelussa kertynyt 18. Mahdolliset nousuhaaveet ovat käytännössä jo miltei kariutuneet ja HSV II taistelee lähinnä sarjapaikkansa puolesta pelaajien kehittämisen ohessa. Viimeiset viisi peliä ovat kuitenkin tuoneet kolme voittoa, joten suunta on selvästi ylöspäin.

Joukkue on pelannut pääsääntöisesti 4-2-3-1-pelijärjestelmällä. Ojalaa kaavailtiin alun perin keskikentän puolustavampaan rooliin, mutta viime pelit nuorimies on pelannut kärjen takana kymppipaikalla ja on osoittanut huomattavasti tehokkaammaksi kuin alkukauden aikana paikalla häärinyt Ndriqim Halili. Pikkuhuuhkajan saavutuksilta ei mitään ota pois se, että hän on koko joukkueen toiseksi nuorin pelaaja ja kaikkein nuorin säännöllisesti peliaikaa saavista pelaajista.

Tämän viikon Ojala viettää Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen mukana Serbiassa ikäluokan EM-karsintaturnauksessa. Koska Regionalliigassa ei maaottelutaukoa pidetä, jää häneltä perjantain ottelu Cloppenburgia vastaan väliin. Vire on kuitenkin ollut niin hyvä, että suomalainen on saanut jalansijan HSV:n kakkosjoukkueen avauksessa jo hyvinkin nopeasti. Pelkoa aseman menettämisestä tuskin tarvitsee tuntea.

Maajoukkuereissun jälkeen sarjapelejä on ennen joulutaukoa edessä enää kolme, joten kenties joulukuussa on luvassa vielä lisääkin kokemuksia seuran ykkösjoukkueen harjoituksissa. Muutaman kerran Ojala on bundesliigapelaajien kanssa päässytkin jo treenaamaan.

loading comments...