Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Talvitauon suomalaiskatsaus: Matias Ojalalla loistava syyskausi

Kirjoittaja: — 18/01/2014

18-vuotiaan superlupauksen Matias Ojalan lainasiirto Hamburger SV:hen julkistettiin elokuun lopussa. Harjoituksissa tullut luumustelma piti nuorukaisen aluksi sivussa kentiltä, mutta lokakuusta alkaen Ojala on kuulunut HSV:n reservijoukkueen ehdottomiin luottopelaajiin. Täysiä ysikymppisiä Ojalalle on kirjattu jo kahdeksan. Sivussa kokoonpanosta hän on ollut vain ollessaan reissussa Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen mukana.

Ojala teki avausmaalinsa Saksassa 27.10. paikallispelissä Victoria Hamburgia vastaan. Syyskauden tilastoihin kirjattiin myös kaksi maalisyöttöä. Kaiken kaikkiaan oululaisen syksy oli suuri menestys ja hän saavuttikin 45-vuotiaan valmentajan Rodolfo Esteban Cardoson luottamuksen hyvin nopeasti. Ex-bundesliigapelaaja Cardoso on hyvissä väleissä HSV:n johtoportaaseen ja hän valmensi bundesliigamiehistöäkin yhden ottelun ajan Torsten Finkin saatua seurasta potkut.

Huhtikuuhun mennessä päätös jatkosta

Ojalan kausi on ollut niin hyvä, että oikeastaan ensimmäinen mieleen tuleva kysymys on, “kuinka hyvä tästä pelaajasta oikein tulee”. Ojala on joukkueensa nuorin vakiopelaaja ja pelikavereina on varsin maineikkaita konkareita. Suomalaisen kanssa keskikentällä häärivät mm. 116 bundesliigaottelun Robert Tesche ja 25 maaottelua Serbian maajoukkueessa pelannut Gojko Kacar. Lisäksi Ojala on päässyt pariinkin otteeseen harjoittelemaan seuran ykkösjoukkueen kanssa ja haastanut treenipelissä mm. samalla sarjatasolla pelaavan MM-hopeamitalisti Gerald Asamoahin.

Ojalan lainasopimus AC Oulusta kestää vain kesäkuun loppuun. HSV:llä on sopimukseen osto-optio, jonka käyttämisestä seuran pitää päättää huhtikuun loppuun mennessä. On hyvin vaikea uskoa, että HSV jättäisi option käyttämättä, sillä nuorukainen on tarttunut ennakkoluulottomasti tarjottuun tilaisuuteen.

Itse asiassa täysin poissuljettua ei ole, etteikö Ojala voisi päästä yllättäen jo tämän kauden aikana HSV:n bundesliigakokoonpanoon. HSV:n loppukaudesta voi hyvinkin tulla panokseton ja tällöin tulevaisuudenkin nimet voivat päästä yllättäen pääsarjailmapiiriä haistelemaan. Hyvin nuorena saumansa ovat saaneet Hampurissa mm. Jonathan TahHakan Calhanoglu ja Tolgay Arslan.

Yleisömäärät hyvin pieniä

Tärkein tavoite kuitenkin on, että HSV II säilyttää paikkansa Regionalliigassa. Etäisyyttä putoamisviivaan on talvitauolla vain kolme pistettä ja Ojalan soisi pelaavan ensi kaudella mieluummin Regionalliigassa kuin sarjaporrasta alempana Oberliigassa. Sarja jatkuu 8. helmikuuta, jolloin HSV saa vastaansa VfR Neumünsterin. Mikään yleisömagneetti HSV:n reservijoukkue ei ole, sillä joukkueen kotipelien katsojakeskiarvo on alle 200 katsojaa/peli.

loading comments...