Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ja-Cheol Koo siirtyy Wolfsburgista Mainziin

Kirjoittaja: — 18/01/2014

Säpinä siirtomarkkinoilla jatkuu. Wolfsburgin vahvistettua Kevin de Bruynen hankinnan ei seurassa ollut enää tilaa eteläkorealaiselle Ja-Cheol Koolle. Ottaja löytyi kuitenkin nopeasti ja 24-vuotias Etelä-Korean maajoukkueen kapteeni jatkaa uraansa Mainzissa. Koon 4,5-vuotisesta sopimuksesta ilmoitti 1. FSV Mainz 05 kotisivuillaan.

Koo saapui Wolfsburgiin kotimaastaan tammikuussa 2011. Wolfsburg kuitenkin lainasi miehen puolentoista vuoden ajaksi Augsburgille tammikuussa 2012. Augsburg-aika oli jo suurempi menestys, sillä keskikenttäpelaaja ampui eteläsaksalaisille kahdeksan maalia 36 ottelussa.

Täksi kaudeksi Koo palasi takaisin Wolfsburgiin. Vielä kahdeksan ensimmäisen ottelun ajan hän mahtui poikkeuksetta joukkueensa avaukseen, mutta lokakuussa repesivät nilkan sivusiteet. Toivuttuaan vammastaan Koo joutui tyytymään paikkaan penkillä ja kun huhut de Bruynen hankinnasta alkoivat yltyä, näytti selvältä, ettei eteläkorealaiselle enää paikkaa joukkueesta löydy.

Etelä-Korean maajoukkueessa Koo on pelannut 35 ottelua tehden näissä 12 maalia. Siirtonsa myötä hän halusi varmistaa, että pelituntuma on hyvä MM-kisojen lähestyessä. Ainakin Mainzin seura- ja valmennusjohdon kommentit antavat ymmärtää, että miehelle kaavaillaan isoa roolia joukkueen keskikentällä.

– Hän on erittäin monikäyttöinen ja joustava pelaaja, jolla on erinomaiset tekniset ja fyysiset ominaisuudet. Hänen tapansa pelata jalkapalloa ja luonteensa sopii hienosti joukkueeseemme. Olen iloinen siirrosta, sillä Koo antaa joukkueellemme varmasti lisäpotkua, Mainzin valmentaja Thomas Tuchel muotoilee.

loading comments...