Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Katsaus tammikuun siirtoikkunaan, osa 4/6: Mainz, Augsburg ja Schalke

Kirjoittaja: — 27/12/2013

Sarjataulukon ylempään keskikastiin on syyskauden aikana kiilannut kaksi yllätysjoukkuetta. Sen kummemmin Mainzia kuin Augsburgiakaan vain harva odotti näin korkeille sijoituksille kauden alkaessa. Suurempiin materiaalin terävöittämisiin ei varsinaista tarvetta olekaan. Schalken mukanaolo tässä porukassa on sen sijaan selkeä pettymys.

Mainz vahvistanee keskikenttäänsä

Mainz on sinnitellyt keskinkertaisella pelaajamateriaalillaan mainiosti ja pisteitä on ropissut mukavaan tahtiin. Joukkueen kokenut puolustuslinja toteuttaa valmentajan taktiikkaa hienosti ja vaikka maalivahtipaletti onkin pahasti sekaisin, tuodaan mahdollinen uusi veskari sisään vasta kuluvan kauden päätyttyä.

Keskikenttäänsä Mainz sen sijaan tullee vahvistamaan jo tässä siirtoikkunassa. Huippulupaavan laitahyökkääjän Todor Nedelevin siirto varmistui jo syyskuussa, mutta myös keskikentän pohjalle ja pelintekijän tontille apu on tarpeen. Pelintekijän paikalle Mainz tavoittelee Wolfsburgissa pienehköön rooliin jäänyttä Ja-Cheol Koota.

getty_kooja-cheol20130718
Mainz-johto on myöntänyt olevansa kiinnostunut Ja-Cheol Koon palveluksista.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

Puolustava keskikenttäpelaaja Julian Baumgartlinger on vielä jonkin aikaa sivussa, mutta Johannes Geis on paikannut miestä niin hyvin, että akuuttia tarvetta uudelle miehelle ei välttämättä ole. Sen sijaan kärkimiehen hankinta kuulostaisi järkevältä vedolta, sillä Dani Schahin ja Sebastian Polter ovat olleet selkeitä pettymyksiä.

Näillä näkymin Mainz ei menetä siirtoikkunassa ainuttakaan pelaajaa, mutta sisäänpäin virta saattaa tuoda 1-3 uutta pelaajaa. Joukkue saattaa hankintojen mennessä nappiin nousta taistelemaan jopa europaikoista.

FC Augsburg ei välttämättä ostoksilla parane

Augsburgin pelaajabudjetti on yksi koko liigan pienimmistä eikä seura ylpeile nimimiehillä alkuunkaan. Silti sarjasijoitus on syyskauden jälkeen komeasti kahdeksas. Augsburgin tärkein valtti on kurinalaisesti noudatettu pelistrategia ja erinomaisen yhteenhitsautunut joukkuehenki. Niinpä seurassa tuskin nähdäänkään tarvetta joukkueen keinotekoiseen parantamiseen tammikuun siirtoikkunassa.

Ainoastaan Nürnbergin nuori Alexander Esswein on tarttumassa haaviin tuomaan lisää kilpailua Tobias Wernerille vasemmalla laidalla, mutta siinä kaikki. Vaikka yksikään joukkueen kärkimiehistä ei ole vielä kahden maalin rajaa rikkonut, todennäköisesti silti näillä mennään. Augsburgin tehomies André Hahn alkaa olla todella kuuma nimi siirtomarkkinoilla, mutta tämän kauden Hahn pelannee joka tapauksessa vielä Augsburgissa.

1. FC Nuernberg Team Presentation
Nürnbergin nuori Alexander Esswein voi päätyä tammikuussa Augsburgiin.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

Schalkeen useita tulijoita, Jan Kirchoff saapui jo

Bundesliigan kutosena talvitauolle lähtevällä Schalkella on vahvistusten tarvetta usealla eri sektorilla. Uusi maalivahti signattaneen vasta kesällä, mutta sekä puolustukseen että hyökkäyspäähän muutama hankinta olisi poikaa.

Atsuto Uchida on ollut oikeana laitapuolustajana melkoinen sykkeennostattaja, joten ei olisi suuri ihme, jos japanilaiselle etsittäisiin haastajaa. Vasen laita puolestaan saatiin tukkoon hankkimalla Dennis Aogo HSV:stä. Aogo joutui kuitenkin polvivamman takia sivuun loppukauden ajaksi, joten tontti on tällä hetkellä nuoren ja kokemattoman Sead Kolasinacin hallussa. Siksi täsmähankinta vasemmallekin voi tulla kyseeseen.

Myös Marco Höger on näillä näkymin koko kauden sivussa, joten keskikentän pohjallakin oli aukko täytettävänä. Etenkin, kun näyttää siltä, että Jermaine Jonesin sopimusta ei tulla kauden jälkeen jatkamaan. Nyt aukko näyttää täytetyn Bayern Münchenistä saapuvalla Jan Kirchhoffilla, jonka puolentoista vuoden lainasopimus julkistettiin tänään perjantaina.

Schalke on ollut koko alkukauden ajan ilman puhdasta vasenta laituria, sillä Michel Bastos myytiin Lyoniin ja Tranquillo Barnetta lainattiin Frankfurtiin. Christian Clemens ei ole vastannut huutoon ja vaikka Julian Draxler onkin huippulaadukas pelaaja, olisi nuorukaisen mieluisin pelipaikka kärjen takana eikä laidassa. Niinpä Schalkeen on liitetty huhurintamalla yhä tiheämmin Stuttgartin Ibrahima Traoré.

Eintracht Braunschweig v VfB Stuttgart - Bundesliga
Kaappaako Schalke Ibrahima Traorén Stuttgartista?
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

Hyökkäyksessäkin on omat puutteensa Klaas-Jan Huntelaarin poissaollessa, mutta todennäköisesti pelimerkit eivät enää riitä kirittäjän hankkimiseen Ádám Szalaille. Tilanne toki muuttuu, mikäli joko Jefferson Farfán tai Draxler myydään muualle jo tammikuun ikkunassa. Kumpikaan mies ei Schalkesta halvalla ole saatavilla.

Farfánin lähtöön on vaikea uskoa, mutta muutama Valioliigan eliittiseura tuntuu olevan niin tosissaan 20-vuotiaasta Draxlerista kiinnostunut, että jättisiirto ei ole täysi mahdottomuus. Mikäli Draxler siirtyisi tammikuussa pois Schalkesta, olisi kyseessä tammikuun ehdoton kohukauppa ja hintakin varmasti tähtitieteellinen.

loading comments...