Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Marraskuun suomalaiskatsaus: Halle lähestyy putoamisviivaa

Kirjoittaja: — 13/11/2013

Hallescher FC on napsinut kolmosbundesliigasssa viime otteluista pisteitä keskiarvolla piste per peli. Tahti on vaatimaton ja nousukarsintaviiva onkin karannut jo seitsemän pisteen päähän. Putoamisviivaan ei puolestaan ole etumatkaa kuin neljä pistettä, joten kaudesta on kehkeytymässä kenties odotetunlainenkin selviytymistaistelu.

Erityisesti vieraspeleissä Hallella on ollut vaikeaa, sillä se on hävinnyt kolme viimeistä reissupeliään yhteismaalierolla 1-7 ja kaikissa näissä vastustaja on tullut sarjataulukon häntäpäästä. Ennen joulutaukoa Halle kohtaa vielä putoamistaistelussa vahvasti rimpuilevat Münsterin ja Burghausenin ja jos noista peleistä irtoaa täysi pistepotti, ovat asetelmat kevätkaudelle jo paljon valoisammat.

Kuten jo lokakuun katsauksessa kerroimme, ei suomalaispelaajien Kristian Kojolan ja Timo Furuholmin asemaa joukkueen luottomiehinä tunnu horjuttavan mikään. 27-vuotias Kojola tahkoaa edelleen ottelusta toiseen täysiä minuutteja Hallen keskuspuolustuksessa, ja mikä parasta, aina korkealla tasolla. Kojolan Kicker-arvosanojen keskiarvo on yhä erinomainen 2,83. Se on maalivahti Pierre Kleinheiderin jälkeen Hallen toiseksi paras ja sarjan kaikkien puolustajien joukosta yksi korkeimmista lukemista. Edellisen katsauksen jälkeen Kojola on saanut kaksi varoitusta, mutta pelikieltoon on matkaa vielä kahden lapun verran.

Furuholm jo lähes kaksi kuukautta maaleitta

Timo Furuholmilla on ollut paljon nihkeämpää, sillä “Furkan” kuiva kausi on venähtänyt jo melkein kahden kuukauden pituiseksi. Tällä kertaa jäikin maajoukkuekutsu saamassa. Furuholm teki maalin viimeksi 21.9. ja on pelannut sen jälkeen viisi peliä ilman maaleja. Furkan kauden kokonaismaalisaldo on neljä ja hän onkin jo menettänyt paikkansa joukkueen parhaana maalintekijänä laitapelaaja Sören Bertramille. Luottoa Furuholmiin riittää silti yhä, sillä porilainen pelaa illasta toiseen täysiä peliminuutteja. Tosin kotipeli Saarbrückeniä vastaan jäi Furkalta pelikiellon takia väliin.

Huuhkaja-hyökkääjän pelastus onkin, että miehen pelipaikan ainoa haastaja Pierre Merkel ei ole tehnyt kauden aikana maalin maalia ja seuran huhutaankin olevan valmis myymään hyökkääjän toisaalle. Samalla tosin siirtohuhut kertovat, että Halle etsii tammikuun siirtoikkunassa uutta kärkimiestä riveihinsä. Furuholmin olisikin parasta alkaa taas osua tolppien väliin, jotta paikka avauksessa säilyisi jatkossakin. Tämänhetkisen sarjataulukon mukaan Hallen hyökkäys on koko kolmosliigan toiseksi tehottomin ja tehovajeen yllättäessä katseet kääntyvät juuri Furuholmiin.

Kuukausi sitten Hallescher FC kaatoi Sachsen-Anhaltin osavaltiocupissa FC Einheit Wernigeroden maalein 4-2. Omanlaistaan historiaa tuossa pelissä teki Kristian Kojola, joka teki oman maalin ihmeellisesti ottelun lisäajan 23. peliminuutilla. Lisäajan määrä kasvoi noin uskomattomaksi, koska molempien seurojen kannattajien rynnättyä kentälle peli seisoi kyseisen 23 minuutin ajan. Ottelua ei tarvinnut lopulta kokonaan keskeyttää, mutta karvaan sivumaun se tapahtumista sai. Timo Furuholm oli ottelusta sivussa oltuaan samaan aikaan Suomen maajoukkueen matkassa.

Tulevana lauantaina HFC kohtaa samaisen cupin neljännesvälierissä saman kaupungin VfL Halle 96:n. Mikään turha kilpailu ei ole kyseessä, sillä cupin voittajalle on palkintona tiedossa osallistumisoikeus ensi kauden Saksan Cupiin. HFC pelaa kilpailun joukkueista korkeimmalla sarjatasolla ja kantaa siten ennakkosuosikin paineita niskassaan.

loading comments...