Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Talvitauon suomalaiskatsaus: Timo Furuholmin maalihana tukossa, Kristian Kojola all stars-tasoa

Kirjoittaja: — 15/01/2014

Timo Furuholmin ja Kristian Kojolan edustama Hallescher FC on ajautunut vaikeuksiin. Kolmen ottelun tappioputki joulukuussa pudotti joukkueen jo putoamisviivan alapuolelle. Maalinteko on ollut erittäin vaikeaa, sillä neljässä viimeisessä pelissään Halle on tehnyt vain yhden ainoan maalin.

Hallen suurimmat ongelmat ovat selkeästi hyökkäyspäässä. Seura on koko kolmosbundesliigan toiseksi tehottomin joukkue, sillä 21 ottelussa on syntynyt vain 20 maalia. Suurinta vastuuta maalinteosta tulisi kantaa Huuhkaja-kärki Furuholmin, joten porilainen tuskin on tyytyväinen kauteensa.

Furuholm on viimeistellyt sarjapeleissä viisi maalia ja on joutunut luovuttamaan Hallen maalikärjen tittelin kuuden maalin Sören Bertramille. Kilpailutilanne vain on niin surkea, että Furkka on kaikesta huolimatta Hallen kiistaton ykköshyökkääjä, joka pelaa kierroksesta toiseen pelkkiä 90-minuuttisia. Jostain vain pitäisi keksiä taikatemppu, jonka avulla maaleja alkaisi taas syntyä. Suomalainen teki kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa kolme maalia, mutta syyskuun jälkeen osumia on syntynyt vain yksi.

26-vuotiaalla Furuholmilla on vielä matkaa viime kauden maalisaldoon, sillä tuolloin kihauksia laskettiin kahdeksan. Tilastoihin mies on toki päässyt kuuden varoituksensakin myötä riittämiin.

Kojola sarjan ehdotonta topparieliittiä

Furuholmin tavoin myös 27-vuotias Kristian Kojola on Hallen ehdoton luottopelaaja. Kojolaa istutettiin yllättäen penkillä kauden kolmessa ensimmäisessä, tappiollisessa ottelussa, mutta kun luottamus palautui, ei mies otetta pelipaikasta enää irrottanut. Kojolan saldoksi syyskaudelta jäi yksi tehty maali ja kolme varoitusta.

Kicker arvosti Kojolan suoritukset syyskaudella keskiarvon 2,85 mukaiseksi. Lukema on Hallen neljänneksi korkein ja samoin neljänneksi korkein kaikkien kolmosliigan toppareiden keskuudesta. Syksyyn mahtui myös yksi valinta kuukauden tähdistöjoukkueeseen. Kojola pelasi jo viime kaudella Hallessa erinomaisesti, mutta tällä kaudella hän on pyrähtänyt koko sarjan ehdottomaan eliittiin.

Sivusto liga3-online.de valitsi suomalaisen myös koko syyskauden tähdistökentälliseen, joten hiljalleen voisi kuvitella kiinnostusta löytyvän myös sarjaporrasta ylempää. Kojolan sopimus päättyy tämän kauden jälkeen ja Hallella tulee täysi työ pitää mies riveissään.

Myös paikka Saksan cupissa kiinnostaa

Sarja on todella tasainen terävimmän kärjen ja pahimman pohjasakan välillä. Sijoille 8-18 mahtuu 11 joukkuetta vain neljän pisteen sisälle. Tällä hetkellä Hallen kohtalo on olla sijalla 18 ja putoamisviivan alla, mutta kurssinmuutos tapahtuu helposti, jos voittoja alkaa tulla. Maalihanojen vain on pakko jo aueta.

Sarjapelien lisäksi Hallen kevätkautta kuormittaa Sachsen-Anhaltin osavaltiocup. Seura on ykkösssuosikki cupin voittajaksi. Titteliin on matkaa vielä kolme ottelua ja jos kaikki päättyy HFC:n kannalta onnellisesti, on palkintona paikka myös ensi kauden Saksan Cupissa.

Kevätkauden ennuste: Hallen asema on tukala, mutta materiaali riittänee lopulta kuitenkin sarjapaikan säilymiseen. Yhdenkin joukkueen ohittaminen riittänee, sillä taaksepäin ilmaa olla aika mukavasti. Todennäköisin kolmas putoaja on joko SV Elversberg tai Jahn Regensburg. Lisäksi Halle klaarannee Sachsen-Anhalt-cupin voiton ja paikan Saksan cupiin ensi kaudeksi.

Kojolan dominointi joukkueen keskuspuolustuksessa jatkunee entiseen malliin eikä miehen asemaa uhkaa enää mikään. Kevään aikana selvinnee, saako Halle pidettyä Kojolan riveissään ensi kaudellakin, vai siirtyykö mies kesän aikana vapaana agenttina isompiin ympyröihin esimerkiksi Saksan kakkosliigaan.

Timo Furuholmin Halle-maalit ovat molempien kausien aikana tulleet muutamien pelien ryppäissä, mutta viimeiset kuukaudet ovat olleet hyvin vaikeita. Viisi maalia on ehdottomasti liian vaatimaton saldo joukkueen ykköskärjelle. Furuholm saakin kevätkaudelle hyökkäykseen uuden kilpailijan. Halle ilmoitti keskiviikkona tehneensä sopimuksen kakkosliigan Bielefeldissä pelaavan Kongon maajoukkuekärjen, 28-vuotiaan Francky Sembolon kanssa.

loading comments...