Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Kai Lintinen

Lokakuun suomalaiskatsaus: Furuholm ja Kojola edelleen luottomiehinä

Kirjoittaja: — 12/10/2013

Edellisessä katsauksessamme kerroimme, kuinka Timo Furuholm ja Kristian Kojola olivat nostaneet Hallen suosta ja vieneet joukkueen voittoputkeen. Sittemmin tahti on hidastunut, sillä viimeiset viisi ottelua ovat lihottaneet Hallescher FC:n pistetiliä vain seitsemällä sarjapisteellä. Niukassa tappiossa sarjajohtaja Heidenheimia vastaan ei ole mitään hävettävää, mutta juuri ennen taukoa tullut 0-4-nöyryytys Dortmundin kakkosjoukkuetta vastaan veti Hallessa varmasti suupielet mutruun.

Hallen 16 sarjapistettä oikeuttaa tasaisessa kolmosliigassa sijaan 13, mutta edelleen nousukarsintaviiva on pisteiden valossa lähempänä kuin putoamisviiva. Ylöspäin on matkaa viisi pistettä ja putoamisviivaan seitsemän. Seuraavalla sarjakierroksella Halle kohtaa sarjakakkosena olevan Darmstadtin ja sen jälkeen sitä vastaan asettuvat häntäpään Hansa Rostock, Saabrücken ja Stuttgarter Kickers. Näissä otteluissa Hallella on hyvä tilaisuus repiä jo lisää eroa putoamisviivaan.

Mahtavasti kautensa aloittaneen Furuholmin maaliruisku on päässyt kuivumaan, sillä viimeisessä viidessä ottelussa Furuholm on onnistunut maalinteossa vain kerran. Sopiikin toivoa, että Furkan pääsy maajoukkueeseen pienen tauon jälkeen inspiroisi miestä löytämään maalijyvän uudelleen. Pelipaikkansa puolesta porilaisen ei kuitenkaan tarvitse pelätä, sillä Hallessa hän tahkoaa edelleen illasta toiseen täysiä minuutteja.

Hallen toiseksi suureksi tähdeksi on kuitenkin entistäkin vahvemmin nousemassa 27-vuotias keskuspuolustaja Kristian Kojola. Viettyään kauden alun valmentajan koirankopissa Kojola pääsi neljännessä ottelussa irti eikä ole sittemmin paikastaan luopunut. Viimeiset kahdeksan ottelua hän on pelannut alusta loppuun, muodostaen Marcel Franken kanssa toimivan toppariparin.

Ainakin Kicker on arvostanut Kojolan otteita todella paljon, sillä hänen saamiensa arvosanojen keskiarvo 2,56 on yhdessä maalivahti Kristian Kleinheiderin kanssa joukkueen paras. Ja vielä huikeammaksi saavutus nousee, kun verrataan koko sarjan puolustajia. Kicker-arvosanojen mukaan Kojola on nimittäin koko kolmosliigan paras puolustaja!

loading comments...