Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Lokakuun suomalaiskatsaus: Joel Pohjanpalon debyytti lähestyy

Kirjoittaja: — 12/10/2013

Syyskuisessa katsauksessamme ounastelimme Joel Pohjanpalon debytoivan jo ennen meneillään olevaa maaottelutaukoa, mutta aivan vielä helsinkiläinen ei jalkavammastaan pelikuntoon toipunut. Pohjanpalo on kuitenkin liittynyt viime viikolla VfR Aalenin harjoitusvahvuuteen. 19-vuotiaan nuorukaisen kakkosliigadebyytti nähtäneenkin perjantaina 18.10. pelattavassa kotiottelussa Arminia Bielefeldiä vastaan. Tämän jälkeen on edessä vierailu Joni Kaukon edustaman FSV Frankfurtin kotinurmelle.

Aalenin peliesitykset ovat vaihtelleet rajusti ottelusta toiseen, joten valmentaja Stefan Ruthenbeckin suurimpana huolenaiheena on joukkueen tason ylläpitäminen. Erityisesti hyökkäyspäässä on vaikeaa, sillä ainoastaan kaksi joukkuetta (1860 München ja SV Sandhausen) on tehnyt Aalenia vähemmän maaleja. Aalenilla osumia on kymmenen pelin jälkeen koossa yhdeksän. Pistesaalis 12 oikeuttaa sarjassa 12:een sijaan. Putoamiskarsintapaikkaan on karkumatkaa näin vain yksi piste. Syyskuun lopussa Aalen kävi myös putoamassa Saksan Cupissa VfL Wolfsburgille.

Ruthenbeck on peluuttanut joukkuettaan viime aikoina kolmessa eri muodostelmassa. Välillä käytössä on 4-3-3, välillä 4-2-3-1 ja välillä 4-4-2-muodostelma. Varmaa on kuitenkin, että missä tahansa formaatiossa joukkueen kokenein pelaaja Robert Lechleiter mahtuu aina kentälle. Lechleiteria on peluutettu pääsääntöisesti piikissä, vaikka tämän luontainen pelipaikka onkin laitahyökkääjä. Muilla hyökkäyksen paikoilla pakka on kuitenkin totaalisen auki.

Juuri ennen taukoa pelatussa Dynamo Dresden-ottelussa Aalenin laitahyökkääjät Enrico Valentini ja Michael Klauß esiintyivät todella heikosti. Vaihtoehtojakaan ei näille kuitenkaan ollut. Marcel Reichweinia on peluutettu ajoittain toisena kärkimiehenä, mutta kolmanteen hyökkääjään Cidimariin seurajohdolla ei tunnu riittävän luottoa juuri lainkaan.

Valmentaja Ruthenbeck onkin antanut hyvin positiivisia lausuntoja Pohjanpalon mahdollisuuksista peliaikaan. “Jolle” voisi taistella joko Reichweinin kanssa pelipaikasta Lechleiterin rinnalla kahden kärjen systeemissä tai hän voi haastaa Klaußin kisaan oikean laitalinkin tontista.

– Joel on Bielefeldiä vastaan varmasti yksi vaihtoehto. Kaavailemme hänestä toista hyökkääjäämme, Ruthenbeck sanoi viime sunnuntaina Schwäbische Postin haastattelussa.

loading comments...