Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Marraskuun suomalaiskatsaus: Joel Pohjanpalon vastuu kasvamaan päin

Kirjoittaja: — 12/11/2013

Vielä edelliseen katsaukseen mennessä Joel Pohjanpalon kuulumisista ei ollut paljoakaan kerrottavaa, sillä helsinkiläisen sairasloma oli venähtänyt hieman odotettua pidemmäksi. Pohjanpalo kuitenkin puki VfR Aalenin pelitamineet ylleen jo edellisen sarjatauon aikana kolmosliigan Heidenheimin järjestämässä alueen miniturnauksessa. Ja mikä parasta, verkko heilui Pohjanpalon toimesta heti ensimmäisessä treeniottelussa.

Ensimmäiset kakkosliigaminuuttinsa suomalainen sai 18.10 pelatussa 3-0-voitossa Arminia Bielefeldiä vastaan tultuaan kentälle kahdeksan minuuttia ennen loppuvihellystä. Kahdessa muussakin ottelussa Pohjanpalo on päässyt vaihdosta sisään ja kauden yhteenlasketut peliminuutit ovatkin nyt 57.

Neljästä ottelusta, joissa Pohjanpalo on ollut mukana, VfR Aalen on napsinut seitsemän sarjapistettä ja se onkin noussut ilahduttavasti jo sarjan sijalle 7. Tavallaan voisi puhua yhdestä alkukauden suurimmasta yllättäjästä. On kuitenkin muistettava, että kakkosbundesliigan keskikasti on erittäin tasainen ja sijoitukset heilahtelevat nopeastikin. Sijoilla 6-15 olevat joukkueet mahtuvat tällä hetkellä neljän pisteen sisälle, eikä putoamisviivaankaan ole matkaa kuin viisi pistettä.

Aalenin ottelut pysyvät useimmiten vähämaalisina, sillä seuran hyökkäys on ollut sarjan kolmanneksi tehottomin, mutta vain kaksi joukkuetta on päästänyt sitä vähemmän maaleja. Aalen on jäänyt seitsemässä ottelussa neljästätoista ilman tehtyä maalia. Ennen joulutaukoa tehoja todella kaivattaisiin, sillä seuraavan viiden ottelun aikana se kohtaa peräti kolme sarjan top 5-joukkuetta.

Pohjanpalo on jo nyt ohittanut kauden kokonaispeliajassa kärkimiehistä Cidimarin ja Takuma Aben. Joukkueen ykköstykin Robert Lechleiterin peliaikaa ei uhkaa mikään ja myös Enrico Valentini on päässyt viime aikoina hyvään vauhtiin. Suomalainen lienee kuitenkin jatkossakin ensimmäinen hyökkääjä, joka vaihdosta pääsee sisään eikä kaukaa haettu ole välttämättä ensimmäinen avauskokoonpanon paikkakaan pikapuoliin. Ennen Aalenin seuraavaa ottelua Pohjanpalo hakee pelituntumaa Huuhkajista, sillä Mixu Paatelainen valitsi nuorukaisen maajoukkueeseen ensi lauantain Wales-otteluun.

loading comments...