Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Marraskuun suomalaiskatsaus: Joni Kaukon FSV Frankfurtilla synkkä jakso

Kirjoittaja: — 12/11/2013

Vielä edellisen katsauksemme aikoihin Joni Kaukon seura FSV Frankfurt roikkui kakkosbundesliigan kärjen tuntumassa sijalla 5, mutta maaottelutaukojen välinen neljän ottelun jakso oli sysimusta. Neljä viimeistä ottelua ei kartuttanut joukkueen pistepussia kuin yhdellä vaivaisella pisteellä eikä joukkue ole tehnyt maalin maalia viimeisessä kolmessa ottelussa. Itse asiassa hyökkäys on takunnut pahasti koko kauden, sillä kauden 14:sta ottelusta vain kahdessa FSV on pystynyt tekemään vähintään kaksi maalia.

Nyt FSV Frankfurt löytyykin sarjataulukosta vasta sijalta 13. Sen voi jo todeta ajautuneen konkreettisesti putoamistaisteluun, sillä karsintaviivaan on matkaa enää kaksi pistettä. Nousukarsintaviiva sen sijaan on karannut jo yhdeksän pisteen päähän.

Kaukon itsensäkään viimeiset kuulumiset eivät anna aihetta tyytyväiseen myhäilyyn. Lokakuun lopussa meni pari ottelua ohi lievän nilkkavamman takia, sitten tuli tilille yksi 90-minuuttinen Sandhausenissa, mutta ottelun Kaiserslauternia vastaan Kauko vietti vaihtopenkillä. Kyseessä oli vasta ensimmäinen kerta, kun Kauko joutui olemaan kokonaisen ottelun FSV:n penkillä terveenä ollessaan. Ysikymppisiä sen sijaan on plakkarissa kolme.

Kaukon nykyinen Kicker-arvosanojen keskiarvo on 3,40, mutta koska tappioputkessa pelikavereiden arvosanat ovat painuneet alaspäin, oikeuttaa kyseinen lukema seuransisäisessä vertailussa jo neljänteen sijaan. Peliajan puolesta jatkossa puhuu se, että kauden parhaat tulokset on saavutettu Kaukon ja Manuel Konradin hääriessä yhdessä “tuplakutosena” keskikentän pohjalla.

Kauko ei päässyt vieläkään maajoukkueen mukaan, joten miehellä on aikaa harjoitteluun. Tauon jälkeen edessä onkin kaksi tärkeää ottelua, sillä FSV saa vastaansa kaksi sarjan suurinta alisuorittajaa, putoamisviivan alapuolelta yllättäen löytyvät Cottbusin ja Bielefeldin. Jos frankfurtilaiset onnistuvat nuo pelit voittamaan, voi seura hengittää taas vähän rauhallisemmin.

loading comments...