Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Dortmund testaa korvaajaa Neven Suboticille

Kirjoittaja: — 12/11/2013

Borussia Dortmund koki viikonloppuna raskaan takaiskun, kun serbialaisen topparin Neven Suboticin polvi hajosi pahasti ja mies joutui koko loppukauden kestävälle sairaslomalle. Siirtoikkuna aukeaa vasta tammikuussa, joten laadukasta korvaajaa joudutaan odottelemaan pitkään.

Dortmund ei aio jäädä kuitenkin pyörittelemään peukaloitaan ja valmistautuu jo suunnitelma B:hen. Viikonvaihteen maaotteluita seurataan otsa hiessä jännittäen, etteivät ainoat terveet topparit Mats Hummels ja Sokratis loukkaantuisi taisteluidensa tuoksinassa. Kaiken varalta kuitenkin jo tämän viikon harjoituksissa testataan uutta puolustajaa.

Bildin tietojen mukaan Dortmund-luotsi Jürgen Klopp on kutsunut harjoituksiin 34-vuotiaan entisen maajoukkuepuolustajan Manuel Friedrichin. Siirtoikkunan kiinniolo ei estä sopimuksen tekemistä sopimuksettomien pelaajien kanssa, joten jos yhdeksän A-maaottelua pelannut Friedrich vakuuttaa Borussian harjoituksissa, saattaisi hän olla käytettävissä nopeastikin.

Friedrich ja Klopp vanhoja tuttuja

Friedrich pelasi edelliset kuusi kautta Bayer Leverkusenissa, mutta jäi viime kauden päätteeksi ilman jatkosopimusta. Syksyn ajan Friedrich on pitänyt kuntoaan yllä harjoittelemalla kaksi kertaa päivässä Regionalliigassa pelaavan Rot-Weiß Oberhausenin kanssa, mutta Bildissä mies myöntää suunnitelleensa lähtevänsä tammikuussa pelaamaan Bangkokiin. Nyt saattaa tiedossa olla kuitenkin kovempiakin pelejä.

Friedrich on kaiken lisäksi Kloppille tuttu mies, sillä Klopp on valmentanut topparia yhteensä viiden kauden ajan Mainzin joukkueessa ennen kuin Friedrich siirtyi Leverkuseniin ja Klopp Dortmundiin. Periaatteessa kyseeseen voisi tulla toinenkin työtön toppari. Patrick Owomoyela pelasi vielä viime kaudella Dortmundin peliasussa. Miehen sopimusta ei kesällä enää haluttu jatkaa, mutta siitä huolimatta 34-vuotias 11-maaottelun mies on jatkanut Dortmundin kanssa harjoittelua.

– Olen jo aiemmin pelannut Dortmundissa topparin tontilla. Ei se minun ajastani tai halustani kiinni jäisi, Owomoyela vastasi Bildin tiedusteluun tämän halukkuudesta sopimukseen.

Kokeneista työttömistä toppareista saattaa löytyä hätäapua loppuihin syksyn otteluihin, joita Dortmundilla on eri kilpailuissa jäljellä vielä kahdeksan. Tammikuussa saatetaan kuitenkin kalastella isompaakin kalaa. Bildin mukaan Dortmund on kiinnostunut ainakin FC Baselin Fabian Schäristä, Freiburgin Matthias Ginteristä ja Fallou Diagnésta sekä Chelsean Tomas Kalasista.

loading comments...