Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Talvitauon suomalaiskatsaus: Joni Kaukolla seurassaan kiristyvä kilpailutilanne

Kirjoittaja: — 13/01/2014

Ensimmäistä kauttaan ulkomailla pelaava Joni Kauko voi olla kohtalaisen tyytyväinen syksyynsä. Kauko mahtui joukkueensa FSV Frankfurtin avauskokoonpanoon syyskauden aikana peräti 13 kertaa ja valmentajaltakin kehuja herui. Täysiä ysikymppisiä Kauko ei kuitenkaan ole pelannut kuin kolme ja hän onkin ollut usein ensimmäinen FSV:n kentältä pois vaihtama pelaaja. Tilastoihin on syksyn aikana kirjattu yksi maalisyöttö ja yksi varoitus.

Huolestuttavaa on Kaukon peliajan vähentyminen joulutauon lähentyessä. Kaksi viimeistä ottelua Kauko seurasi kokonaisuudessaan vaihtopenkiltä. Miehen peliajan ovat kuitanneet Chievo Veronasta elokuussa siirtynyt kamerunilainen Nestor Djengoue ja erityisesti pitkän linjan FSV-läinen, monipuolinen Marc Heitmeier, joka tuntuu päässeen takaisin valmentaja Benno Möhlmannin suosioon. Kausikortti avaukseen on keskikentän pohjan ykkösmiehellä Manuel Konradilla, joka on avannut kaikissa FSV:n otteluissa.

Uusi hankinta kiristää kilpailua

Jo yllämainitun kolmen miehen puristuksessa Kaukolla voisi kuvitella olevan kädet täynnä töitä, mutta ei siinä vielä kaikki. Joukkueen toistaiseksi ainoa hankinta tammikuun siirtoikkunassa on tehty nimenomaan puolustavan keskikenttäpelaajan paikalle. Seuraan saapuu yksi sarjajumbo Energie Cottbusin harvoista valopilkuista, 26-vuotias Marc-André Kruska.

Kruska palkittiin vuonna 2005 oman ikäluokkansa Saksan parhaalle pelaajalle myönnettävällä kultaisella Fritz-Walter-mitalilla. Läpimurtoa Bundesliigaan Borussia Dortmundin kasvatti ei koskaan tehnyt, mutta Cottbusissa hän on ollut ehdoton luottomies. Kruska on onnistunut kauden aikana myös maalinteossa kahdesti. Samaan aikaan kaikki FSV Frankfurtin puolustavat keskikenttäpelaajat ovat vedelleet nollatehoilla. Kriittisiä äänenpainoja Kruskan osalta on esitetty miehen vaikean luonteen takia, mutta pelillisesti hän lienee FSV Frankfurtille vahvistus.

Edessä ahdistava putoamiskamppailu

Pelillisesti FSV Frankfurtille on koittanut karu arki. Vielä lokakuun alussa joukkue käväisi sarjataulukossa peräti viidentenä, mutta nyt se on sukeltanut mukaan putoamistaisteluun. Nousuhaaveet, jos sellaisia koskaan olikaan, ovat kaukainen muisto vain. Putoamiskamppailuun lukeutuu tällä hetkellä karkeasti laskettuna puolet sarjan joukkueista. Toiseksi viimeisenä olevan Dynamo Dresdenin kanssa tasapisteissä on neljä joukkuetta ja FSV Frankfurt on yksi näistä.

Joukkue kohtaa kevätkauden alkukierroksilla useita sarjan kärkipään joukkueita. Huipputärkeä on kuitenkin 15.2. pelattava kotiottelu Dynamo Dresdeniä vastaan. Joka tapauksessa FSV Frankfurt saattaa hyvinkin löytyä suoran putoajan paikalta, kun se lähtee maaliskuun ahdistaviin otteluihin pahimpia kilpakumppaneitaan vastaan.

Kevätkauden ennuste: FSV Frankfurtin keväästä tulee tukala vaikean sarjatilanteen ja otteluohjelman takia. Sarjapaikan uskoisi kuitenkin säilyvän, sillä Ingolstadt, Erzgebirge Aue ja Dynamo Dresden ovat vielä heppoisampia nippuja.

Kaukon kohdalla ilmassa leijuu uhka, että miehen avauspaikka on kevään ajaksi mennyttä. Manuel Konradia ei avauksesta tunnu syrjäyttävän mikään ja Marc-André Kruska hankittiin pelaamaan. Hajaminuutit jaetaan sitten Kaukon, Djengouen ja Heitmeierin kesken. Konrad on kevätkauden avauksessa pelikiellossa, joten jos Kauko saa uuden näyttöpaikan, olisi siinä erinomainen tilaisuus jalansijan vakiinnuttamiseen.

Kausi on kuitenkin ollut odotettua parempi menestys, sillä kaikki pelaajat eivät aloita ulkomaanvalloitustaan yhtä runsaalla luotolla. Keskikentän pohjan viisikosta ainoastaan Kaukon ja Kruskan sopimukset jatkuvat automaattisesti ensi kaudellekin, joten vaikka peliaika olisikin kortilla kevään aikana, voi syksy näyttää taas paljon valoisammalta. Ja kun seuran kotisivuillakin kehutaan Kaukoa saksan kielen nopeasta oppimisesta, niin mikäs on Frankfurtissa ollessa.

loading comments...