Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Franck Ribéry: “Kuka tahansa meistä voi voittaa Kultaisen Pallon”

Kirjoittaja: — 13/01/2014

FIFA julkistaa tänä iltana klo 20 alkavassa gaalassaan vuoden 2013 parhaalle pelaajalle myönnettävän “Kultaisen Pallon” saajan. Ehdolla ovat La Ligan supertähdet Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo sekä triplamestari Bayern Münchenin Franck Ribéry. Ennakkosuosikkina pidetään yleisesti portugalilaista Cristiano Ronaldoa, mutta myös Bayernin ranskalaistähti uskoo mahdollisuuksiinsa.

– En usko, että kyseessä on kaksintaistelu, sillä myös Messillä oli suurenmoinen vuosi. Hän ampui valtavasti maaleja Barcelonalle. Kuka tahansa meistä voi voittaa Kultaisen pallon. Minä olin tasainen tammikuusta tähän päivään ja ratkaisin meille monta peliä. Minulla oli myös onnea pysyä terveenä. Ja ennen kaikkea, voitin Bayernin kanssa kaiken, Ribéry mainostaa ZDFSportin haastattelussa.

Cristiano Ronaldo ampui kauden aikana Portugalille ja Real Madridille 59 pelissä uskomattomat 69 maalia, mutta Ribéryllä on viime vuodelta viisi pokaalia meriittilistallaan.

– Totta kai Ronaldo ampui paljon maaleja, hän on mahtava pelaaja. Mutta älkää unohtako, että minäkin tein tärkeitä maaleja ja voitimme Bayernin kanssa viisi titteliä.

“Nukuin pokaali vieressäni”

Ranskalaistaituri pitää Bayernin Mestarien liigan voittoa vuoden ehdottomana kohokohtana.

– Vihdoinkin sain pidellä sitä pokaalia käsissäni, sillä hävisimme loppuottelun vuosina 2010 ja 2012. Vein pokaalin huoneeseeni ja nukuin se vierelläni. Siitä lähtien olen ollut hyvin helpottunut, Ribéry paljastaa.

Lue tästä myös laliiga.com-sivuston uutispäällikkö Jaakko Perttilän erinomainen näkökulma siitä, tarvitaanko Kultaista palloa ylipäätään lainkaan.

loading comments...