Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Franck Ribéry loppusuoralle Kultainen Pallo-kisassa

Kirjoittaja: — 09/12/2013

FIFA julkisti maanantaina kolme loppusuoralle päässyttä ehdokasta maailman parhaalle jalkapalloilijalle myönnettävän Kultaisen Pallon (Ballon d’Or) saajaksi. Joukkoon mahtui myös yksi tähtipelaaja Bundesliigasta.

Jo aiemmin, kun FIFA julkisti 23 pelaajan ehdokaslistansa, kisasta kaavailtiin neljän megatähden taistelua. Lyhimmän korren veti MM-kisoista rannalle jääneen PSG:n ja Ruotsin taikuri Zlatan Ibrahimovic. Kolmen kärkeen mahtuivat jo totutusti La Liga-tähdet Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo sekä Bayern Münchenin paidassa kolmea pokaalia nostellut ranskalainen Franck Ribéry.

Barcelonan selkäranka Leo Messi on saanut kunnianosoituksen jo kolmena vuonna peräkkäin, mutta Ribéryäkään ei voi kisasta pois laskea, sillä hän ehti jo voittaa Euroopan viime kauden parhaan jalkapalloilijan palkinnon.

– Franck on pelannut täysin käsittämättömän vuoden. Toivon hänen kannaltaan suotuisaa lopputulosta, Bayernin valmentaja Pep Guardiola kommentoi Bayernin kotisivuilla.

Bayern München oli kisassa muutenkin vahvasti edustettuna, sillä myös Bastian Schweinsteiger, Thomas Müller, Philipp Lahm, Manuel Neuer ja Arjen Robben mahtuivat 23 pelaajan ehdokaslistalle. Maailman eri maajoukkueiden valmentajien ja kapteenien sekä harvojen ja valittujen journalistien äänet riittivät viemään Bayern-tähdistä Ribéryn lopulta aina kolmen kärkeen asti.

Bundesliiga on hyvin edustettuna myös vuoden parasta valmentajaa valittaessa. Kolmen ehdokkaan joukkoon mahtui niin Bayern Münchenin triplamestaruuteen valmentanut Jupp Heynckes kuin Dortmundin Mestarien Liigan finaaliin johdattanut Jürgen Kloppkin. Kolmikon täydentää viime kauden päätteeksi eläkkeelle jäänyt Manchester United-legenda Sir Alex Ferguson.

Palkintojen saajat julkistetaan Zürichissä pidettävässä gaalassa 13.1.2014.

loading comments...