Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Jupp Heynckes voitti ylivoimaisesti vuoden parhaan valmentajan tittelin

Kirjoittaja: — 13/01/2014

Pitkän ja ansiokkaan valmentajanuransa viime kauden triplamestaruuteen päättänyt Jupp Heynckes valittiin murskaavalla äänten enemmistöllä FIFA:n vuoden 2013 parhaaksi valmentajaksi. Bayern Münchenin niin Bundesliigan, Mestarien liigan kuin Saksan Cupinkin voittoon johdattanut Heynckes sai äänestyksessä 1 806 pistettä.

Ero oli valtava Heynckesin seuraajiin. Toiseksi parhaaksi valmentajaksi arvostettiin Borussia Dortmundin Mestarien liigan finaaliin luotsannut Jürgen Klopp, jolle laskettiin pisteitä 766. Äänestyksen kolmonen oli häikäisevän pitkän uransa Heynckesin tavoin viime kevääseen päättänyt ManU-legenda Sir Alex Ferguson (711 pistettä).

Heynckes pelasi urallaan 369 bundesliigapeliä ja on 220 maalillaan yhä sarjan historian kolmanneksi paras maalintekijä. Pelaajana hän voitti niin maailmanmestaruuden kuin euroopanmestaruudenkin sekä kaupan päälle Bundesliigan peräti neljä kertaa.

Heynckesin pitkä valmentajaura alkoi jo vuonna 1979. Matkan varrelle mahtui monia kohokohtia, mutta tilastollisesti Heynckesin Mestarien Liiga-tilasto on yksi uskomattomimmista. Heynckes valmensi joukkueensa loppuotteluun kaikilla kolmella Mestarien Liiga-kaudellaan ja kahdesti hän juhli finaalin jälkeen myös kilpailun voittoa. Ensimmäinen kerta oli kaudella 1997-1998 Real Madridin luotsina ja toinen viime kaudella Bayern Münchenin komentajana.

Myös naisten valmentajaäänestyksessä kahden kärki tuli Saksasta. Parhaaksi valmentajaksi valittiin Saksan maajoukkueen euroopanmestaruuteen valmentanut Silvia Neid. Kakkostilan puolestaan pokkasi VfL Wolfsburgin naisjoukkueen Bayernin kaltaiseen triplamestaruuteen luotsannut Ralf Kellermann.

loading comments...