Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Ilman Kultaista palloa jäänyt Ribéry: “Mieluummin voitan pokaaleja Bayernin kanssa”

Kirjoittaja: — 14/01/2014

Bayern Münchenin ranskalainen supertähti Franck Ribéry sijoittui kolmanneksi FIFA:n Kultainen pallo-äänestyksessä. Pokaalin pokkasi Real Madridin Cristiano Ronaldo ja myös Barcelonan Lionel Messi kiilasi Ribéryn edelle. Ribéry ei jäänyt kuitenkaan tilannetta voivottelemaan.

– Olisinko voinut tehdä yhtään enempää kuin voittaa Bayernin kanssa kaiken? Minulle on aivan sama, olenko toinen vai kolmas. En ole egoisti eikä tämä palkinto ole tavoitteeni. Mieluummin voitan uudestaan Bayernin kanssa kaiken ja Ranskan kanssa maailmanmestaruuden. Se on tärkeämpää, ranskalainen selvitti Bildille.

– Totta kai olisin voittanut mielelläni. Faneille, seuralle ja vaimolleni. Mutta ei se ole niin tärkeää. Bayern-pelaajat ja etenkin minä olen vain ylpeä saadessani edustaa joukkuetta täällä, hän jatkaa.

Pettyneemmältä kuin Ribéry vaikutti sen sijaan taiturin maamies, UEFA:n puheenjohtaja Michel Platini. Takavuosien maalitykki kertoi tilanteen muuttuneen aiemmasta, jolloin palkinnon saajan valitsivat vain toimittajat ilman maajoukkuevalmentajien ja -kapteenien myötävaikutusta. Nyt Ribéry olisi voittanut pystin pelkillä toimittajien äänillä.

– 50 vuoden ajan Kultainen pallo myönnettiin ansioista kentällä. Nyt kyse on enemmänkin pelaajien yleisestä taidosta, ja siinä on ongelma, Platini pohtii.

loading comments...