Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Talvitauon suomalaiskatsaus: Joel Pohjanpalolle ykköskärjen paikka tarjolla

Kirjoittaja: — 14/01/2014

Syyskuun alussa VfR Aalenin joukkueeseen liittyneen Joel Pohjanpalon nilkkavammasta toipuminen kesti odotettua kauemmin ja hyökkääjän kakkosliigadebyyttiä saatiin odotella lokakuun puoliväliin saakka. Sittemmin vastuu on ollut koko ajan kasvamaan päin ja tasan kuukausi sitten Pohjanpalo mahtui ensimmäistä kertaa jo joukkueensa avauskokoonpanoon.

19-vuotiaan Pohjanpalon vauhti ja taidot tuntuvat riittävän hyvin kakkosbundesliigaan ja valmentajalta lehdistön kautta tullut palautekin on ollut enimmäkseen positiivista. Hyökkääjäpelaajien onnistumista mitataan kuitenkin maaleilla ja toistaiseksi “Jolle” on onnistunut maalaamaan ainoastaan harjoitusottelussa.

Aalenin kenttämuodostelma ja pelipaikkojen miehitys tuntuu vaihtelevan ottelusta toiseen. Selvää kuitenkin on, että joukkueen peli huutaa lisää maaleja. Vaikka Aalen on sinnittellyt läpi kauden sarjan keskikastissa, on sen tehtyjen maalien määrä koko liigan toiseksi pienin, 18 maalia 19:ssä ottelussa.

Kärkimiehen paikka vapaassa jaossa

Joukkueen tärkein pelaaja, 33-vuotias konkari Robert Lechleiter on vapautettu viime aikoina piikistä omalle pelipaikalleen oikeaan laitaan. Lechleiterin maalisaldo tältä kaudelta on neljä. Vasemmassa laidassa puolestaan pelaa viisi maalia viimeistellyt Enrico Valentini. Kärjen osalta tilanne on kuitenkin auki.

Viimeisessä kolmessa ottelussaan tilaisuuden kärjessä ovat saaneet vuorollaan Pohjanpalo, Marcel Reichwein ja Michael Klauß. Herrat lienevät tällä hetkellä jokseenkin samalla viivalla, mutta jos nyt pitäisi arvata, kuka juoksee Aalenin kärjessä sarjan palatessa tauolta, taitaisi Pohjanpalo saada pienimmät kertoimet.

Aalenin kevätkauteen voidaan huolettaa yhdistää sana putoamiskamppailu. Putoamisviiva väijyy vain kahden pisteen päässä. Seuran kevätkauden avaus on paitsi mahdollisimman helppo, myös erittäin ratkaiseva. Aalen saa kotikentälleen peräkkäin häntäpään Erzgebirge Auen sekä sarjajumbo Energie Cottbusin. Näistä otteluista kuusi pistettä auttaisivat hengittämään jo paljon vapaammin. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä Aalen ei ole koko kauden aikana vielä onnistunut voittamaan kahta ottelua peräkkäin.

Kevätkauden ennuste: Aalen löytyy tällä hetkellä aivan sarjan kuntopuntarin hänniltä, joten ei ihme, että putoamisviiva puhaltaa jo niskaan. Joukkue on kuitenkin osoittanut pystyvänsä kelpo tuloksiin ja eiköhän sarjapaikkakin varmistu viimeistään huhtikuussa.

Joel Pohjanpalon tilannetta joukkueessa voi pitää hyvänä. Aalenin ryhmässä ei ole montaakaan pelaajaa, jonka avauksen paikka olisi betonoitu. Tähdettömästä nipusta on täysi mahdollisuus ottaa vakiopaikka, jos vain pelirohkeutta riittää ja onnistumisia tulee oikeaan paikkaan. Maaleja sopii odottaa jo helmikuun aikana.

loading comments...