Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

“Petr Cech Bremeniin, Adrian Ramos Mainziin” – Näitä siirtoja ei koskaan nähty

Kirjoittaja: — 14/01/2014

Bundesliigaseurojen managereille ja urheilutoimenjohtajille tarjotaan päivittäin valtavia määriä pelaajia. Werder Bremenin Thomas Eichin puhui äskettäin 80 pelaajatarjouksesta per päivä.

Seurojen vastuulliset joutuvatkin tekemään kovia päätöksiä solkenaan eivätkä kaikki päätökset mene aina ihan nappiin. Transfermarkt.de-sivusto nosti esille joitain lähellä toteutumista olleita pelaajakauppoja, jotka jäivät toteutumatta, sillä seurajohto arvioi pelaajan tason riittämättömäksi tai hinnan liian kalliiksi.

Eräs merkittävimmistä hutipäätöksistä on Werder Bremenin valinta olla tarjomatta sopimusta Petr Cechille. Vuonna 2001 tuolloin 18-vuotias tshekkimaalivahti kävi Bremenissä näytillä. Seura kyllä piti näkemästään, mutta nuoren veskarin seura FK Chmel Blsany pyysi siirtokorvauksena miljoonaa Saksaan markkaa (n. 500 000 euroa) ja tuo oli Werderin mielestä liikaa. Werder kuitenkin hankki samalla summalla Puolan nuorten maajoukkuevahdin Jakub Wierzchowskin, jonka ura Bremenissä jäi vain neljään otteluun.

Kolme vuotta myöhemmin Chelsea maksoi ranskalaiselle Rennesille Cechistä 14 miljoonaa euroa. Sittemmin UEFA on valinnut Cechin kolme kertaa Euroopan parhaaksi maalivahdiksi, joten kenties Werderkin on myöhemmin päätöstään katunut.

Adrian Ramos istui jo Mainzin toimistossa

Vielä lähempänä oli, että Bundesliigan maalipörssiä tällä hetkellä johtavasta Adrian Ramosista olisi tullut kesällä 2012 Mainzin mies. Kolumbialainen istui siirtoikkunan viimeisenä päivänä 31. elokuuta jo Mainzin seuran toimistossa valmiina allekirjoittamaan sopimuksen, kunnes Mainzin managerin Christian Heidelin mukaan “neuvottelut kariutuivat kaksi minuuttia ennen puoltayötä”.

Ramos iski viime kaudella kakkosbundesliigassa Hertha Berlinille 11 maalia ja yhtä monta maalia on jo kasassa tältäkin kaudelta, nyt pääsarjatasolla. Miehen markkina-arvo on ponkaissut taivaisiin ja Bundesliiga-fanit äänestivät hyökkääjän koko sarjan syyskauden parhaaksi pelaajaksi. Ehkä Mainzkin hoitaisi nyt neuvottelut valmiiksi, jos löytäisi jostain aikakoneen?

Jokseenkin yhtä kohtalokkaita päätöksiä tehtiin aikanaan myös Wolfsburgin ja Freiburgin johtoportaassa. Vuonna 2002 Wolfsburg piti nuorta Michael Essieniä lupaavana, mutta seuralle liian kalliina pelaajana. Vain vuotta myöhemmin Lyon oli kuitenkin valmis maksamaan Essienistä Bastialle 11,7 miljoonaa euroa. Miehen siirtyessä Chelseaan kaksi vuotta myöhemmin oli hinta pompannut jo 38 miljoonaan.

Vastaavalla tavalla empi SC Freiburg vuonna 2009 nuoren marokkolaistopparin Mehdi Benatian palkkaamista. Jälkiviisastellen voi todeta, että eipä olisi ehkä kannattanut, sillä viime kesänä Udinese kuittasi miehestä AS Romalta jo 13,5 miljoonan euron siirtokorvauksen.

loading comments...