Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

HSV hankki kaksi korealaisnuorukaista

Kirjoittaja: — 03/12/2013

Eteläkorealaisilla on hyvä maine Hamburger SV:n keskuudessa sen jälkeen, kun Heung-Min Son paukutti HSV:n paidassa kolmen kauden aikana 20 maalia. Tänä kesänä 21-vuotias Son siirtyi kymmenen miljoonan euron siirtosummalla Bayer Leverkuseniin, mutta HSV:llä on jo uudet korealaistalentit tilattuna.

17-vuotiasta hyökkkääjää Roan Kwonia on tituleerattu “uudeksi Soniksi” ja isokokoinen 18-vuotias Dong-Su Kim teki HSV:n harjoituksissa välittömän vaikutuksen. HSV:n urheilutoimenjohtajan Oliver Kreuzerin mukaan nuoret miehet saapuvat Hampuriin käytännössä ilmaiseksi, joten tilanteessa ei ole mitään hävittävää.

Nuoriin korealaisiin luottaminen ei pelota, sillä Son tuli Hampuriin vielä nuorempana, vain kuukausi 16-vuotissyntymäpäivänsä jälkeen. Kwonin ja Kimin toi näytille niin ikään Heung-Min Sonin pelaaja-agentti Thies Bliemeister.

– Tarkkailin heitä lukiofinaaleiden aikana. Molemmat ovat ikäluokkansa parhaita Etelä-Koreassa ja olivat esillä äärimmäisen hyvin, Bliemeister kehui Hamburger Morgenpostin sivuilla.

Korealaiskaksikkoa testattiin harjoituspeleissä ensin HSV:n B-junioreita vastaan ja sitten seuran ykkösjoukkuetta vastaan. Oliver Kreuzer olikin otettu näkemästään.

– Molemmat tekivät erittäin hyvän vaikutuksen. Kwon on todella nopea ja onnistui jo maalinteossakin. Kim ei puhu saksaa eikä englantia, mutta hän yritti heti ohjailla puolustuslinjaa. Minusta se oli hienoa, Kreuzer ylistää.

Nuorukaiset saivat HSV:ltä sopimuksen vuoteen 2017 saakka. He pelaavat kevätkauden ajan seuran A-junioreissa ja ensi kesästä alkaen luultavimmin Regionalliigassa HSV:n kakkosjoukkueessa, jonka väreissä pelaa myös suomalainen Matias Ojala.

loading comments...