HSV ja Kaiserslautern cupin puolivälieriin

Kirjoittaja: — 03/12/2013

Hamburger SV ja 1.FC Kaiserslautern selvittivät ensimmäisinä joukkueina tiensä Saksan Cupin puolivälieriin. Helpolla jatkopaikka ei HSV:lle tullut, vaan vaihdosta sisään tullut Ivo Ilicevic teki 2-1-voittomaalin vain viitisen minuuttia ennen loppuvihellystä.

Ensimmäinen puoliaika eteni Hampurissa tasaisissa merkeissä, kunnes kolmisen minuuttia ennen taukoa HSV iski. Mahtavassa vireessä ollut Maximilian Beister jatkoi Marcell Jansenin keskityksen suoraan verkkoon ja antoi pääsarjaryhmälle voiton avaimet.

Kakkosbundesliigaa johtava vierasjoukkue 1.FC Köln ei kuitenkaan masentunut, vaan nousi tasoihin jo toisen jakson alussa. Johann Djourou ja Tomás Rincon sähläsivät eikä Adam Matuschyk jättänyt paikkaa käyttämättä. Kölnin johtomaalikin oli lähellä, kun ex-maajoukkuepelaaja Patrick Helmes täräytti pallon ylähirteen. Moni odotteli jo jatkoaikaa, kunnes 10 minuuttia kentällä viipynyt Ilicevic teki kylmäverisesti ratkaisun. Puolivälieräpaikka on HSV:n ensimmäinen neljään vuoteen.

Kakkosbundesliigan kolmosena oleva Kaiserslautern vieraili pääkaupungissa ja kaatoi Union Berlinin jo toistamiseen puolentoista viikon sisällä malein 3-0. “Punaisten Paholaisten” maaleista vastasivat Willi Orban, Simon Zoller ja Marcel Gaus. Kotijoukkue oli melkoisen saamaton ja sai parhaat maalipaikkansa vasta ottelun lopussa Kaiserslauternin karattua jo kahden maalin johtoon.

Ainoa cupissa yhä mukana oleva suomalaispelaaja Alexander Ring katseli koko ottelun vaihtopenkiltä. Kaiserslautern saattaa olla ainoa puolivälieriin etenevä ei-pääsarjaseura, mutta Saarbrückenillä, Ingolstadtilla ja Sandhausenilla on yhä omat mahdollisuutensa.