Hoffenheim päätti Schalken cup-taipaleen, Dortmund otti rutiinivoiton

Kirjoittaja: — 04/12/2013

Runsasmaalisia otteluita illasta toiseen pelaava Hoffenheim vieraili tiistaina Gelsenkirchenissä lunastamassa piletin Saksan Cupin puolivälieriin. Vierasjoukkue lähti peliin totuttua puolustavammalla taktiikalla. Schalke vastasi pallonhallinnasta ja Hoffenheim kyttäsi vastahyökkäyspaikkoja.

Kaikki kolme maaliaan Hoffenheim teki jo avausjaksolla. Ensin jakson puolivälissä cup-hirmu Kai Herdlingin keskitys painui Ralf Fährmannin vartioimaan maaliin jokseenkin onnekkaasti. 32. peliminuutilla Schalke-pakki Atsuto Uchida menetti pallon keskialueella Roberto Firminolle ja vastahyökkäyksen päätti maaliin Kevin Volland. Vain pari minuuttia myöhemmin Jermaine Jonesille sattui kömmähdys. Firmino kiitti ja kävi kuittaamassa Hoffenheimille jo illan kolmannen maalin.

Toisella puoliajalla Schalke järjesteli useita maalipaikkoja erityisesti Julian Draxlerin ja Jefferson Farfanin yhteispelillä. Päätösjakson puolivälissä Farfan onnistuikin kaventamaan tilanteeksi 1-3, mutta enempää maaleja ei enää syntynyt. Näin Schalken cup-taival päättyi myös toisella Jens Kellerin kaudella jo neljännesvälierissä ja europaikan metsästys jäi tyystin liigan varaan. Hoffenheim tavoittelee helmikuussa seurahistorian ensimmäistä välieräpaikkaa.

Dortmundille Saarbrückenissä tyylipuhdas rutiinivoitto

Borussia Dortmund matkusti cupissa ainoana yhä mukana olleen kolmosliigalaisen 1. FC Saarbrückenin vieraaksi armottoman loukkaantumissuman riepottelemana. Peräti seitsemän nimimiestä oli sairastuvalla ja lisäksi Robert Lewandowski seurasi cup-taiston kokonaisuudessaan vaihtopenkiltä. Varamiehet täyttivät kuitenkin paikkansa alasarjamiehistöä vastaan mainiosti ja ansaitsivat suosikeille tyylipuhtaan rutiinivoiton.

Dortmundin tehoista vastasivat kauden aikana pienelle peliajalle jääneet Jonas Hofmann ja Julian Schieber. Voittomaalin puski 19. minuutilla Schieber Hofmannin syötöstä ja heti toisen jakson alussa yhteistyö johti käãnteisessä järjestyksessä 2-0-loppunumeroihin. Paikkoja kaksikko loi useisiin muihinkin osumiin ja yhden Schieberin maalin tuomari hylkäsikin nähtyään tilanteessa rikkeen.

Dortmundin totaalihallinnan paljastavat ottelun murskaavat tilastot. Pallonhallinta kirjattiin suurseuralle prosentein 84-16, laukaukset 27-4 ja perille saapuneet syötöt 762-92. Saarbrückeniläiset saivat ottelusta pitkään säilyvän muiston, mutta todellista vastusta joukkue ei kyennyt Dortmundille tarjoamaan.

Ainoan pienen cup-yllätyksen järjesti tiistaina Hoffenheim, mutta kunnon sensaatioilta vältyttiin. Keskiviikon kaikkiin otteluihin löytyy myös selkeä suosikki, vaan olisiko jollain altavastaajalla valmiuksia jättiläisenkaatoon?