Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bayernin tanskalaislupaus Höjbjerg: “Pep Guardiola itki kanssani”

Kirjoittaja: — 03/12/2013

Bayern Münchenin 18-vuotias tanskalaislupaus Pierre-Emile Höjbjerg palkittiin viikonloppuna Tanskan “vuoden lahjakkaimpana juniorina”. Palkintojenjakotilaisuuden yhteydessä Höjbjerg herkistyi kertomaan Tanskan televisiolle perhettään kesällä kohdanneesta raskaasta uutisesta. Nuoren keskikenttäpelaajan isällä todettiin elokuussa 2013 vatsasyöpä.

– Tanskalaiset lääkärit eivät uskoneet, että hän voisi selvitä. Tulin harjoituksiin ja vain itkin ja itkin. Ajattelin: “Isäni voisi kuolla, minä olen 18-vuotias, kaukana kotoa, loukkaantunut ja yksin”, Höjbjerg muisteli tv-haastattelussa SportBildin mukaan.

Nuorukainen on syvästi kiitollinen seuralta ja erityisesti Bayern Münchenin valmentajalta Pep Guardiolalta saamastaan tuesta ja myötätunnosta. Guardiola kutsui Höjbjergin luokseen ja sanoi kuulleensa tämän isän kohtalosta. Guardiola halusi keskustella suojattinsa kanssa.

– Minä itkin ja sanoin Guardiolalle olevani peloissani. Hän kehotti minua tukemaan läheisiäni ja pysymään heidän lähellään, vaikka työni kärsisikin siitä. Sitten Pep alkoi itsekin itkeä eikä tiennyt enää, mitä sanoa. Hän kertoi, että hän ja seura ovat aina tukenani, Höjbjerg kuvaili tunteikasta kohtaamista.

Pelaajan isällä jo parempi paranemisennuste

Keskustelun jälkeen Guardiola ja Bayern München huolehtivat siitä, että Höjbjergin isä lentäisi Saksaan hoidettavaksi. Nyt lääkärit arvioivat isä-Höjbjergillä olevan realistiset mahdollisuudet jäädä henkiin.

Pierre-Emile Höjbjerg siirtyi Bayern Müncheniin Tanskasta kesällä 2012 ja debytoi Bundesliigassa viime kauden lopussa. Tällä kaudella alkukausi meni paitsi perhemurheiden niin myös nilkkavamman takia pipariksi. Ykkösjoukkueessa hän ei ole vielä peliminuutteja saanut, mutta istui kuitenkin vaihtopenkillä mm. viime viikon Mestarien Liigan ottelussa CSKA Moskovan vieraana.

Bayern Münchenin Regionalliigassa pelaavan kakkosjoukkueen riveissä lupaus on tehnyt kymmenessä pelissä kolme maalia. Samoin Höjbjerg onnistui maalinteossa debytoidessaan Tanskan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa lokakuussa.

loading comments...