Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Højbjerg pelaa kevään lainalla Augsburgissa

Kirjoittaja: — 09/01/2015

Bayern Münchenin keskikenttämies Pierre-Emile Højbjerg jäi vähälle peliajalle syyspuoliskolla. Tanskalainen lähtee loppukaudeksi hakemaan pelituntumaa FC Augsburgin riveistä lainasopimuksella.

Højbjerg on pelannut tällä kaudella Bundesligaa kahdeksassa ottelussa vain 288 minuutin ajan. Mestarien liigassa tanskalainen on  esiintynyt kolmesti.

19-vuotias keskikentän keskustan pelaaja kuuluu kuitenkin Bayernin tulevaisuuden suunnitelmiin, sillä nuorukainen solmi aina kesään 2018 asti voimassa olevan sopimuksen seuran kanssa.

FC Augsburg on Bundesligassa kuudentena. Højbjerg oli seuran toinen hankinta siirtoikkunassa. Muutama viikko takaperin joukkue hankki Borussia Dortmundissa väliinputoajaksi jääneen Ji Dong-Wonin.

Toimittajan sana

Pelaamissaan otteluissa Højbjerg on osoittanut olevansa pelimies, mutta avauskokoonpanoon murtautuminen Bayernissa on aika paljon vaadittu 19-vuotiaalta lupaukselta. Etenkin, kun Thiago Alcântara ja Philipp Lahm palaavat pelikuntoon.

Tämä lienee hyvä siirto kaikkien osapuolien kannalta. Højbjerg on saanut jonkun verran vastuuta Pep Guardiolan alaisuudessa, mutta tanskalaisen urakehityksen kannalta säännöllinen peliaika olisi tärkeää. Uudessa seurassaan Højbjergin luulisi nousevan nopeasti vakioavaajaksi.

Augsburg on mielenkiintoinen tapaus. Joukkue on pelannut hyvän alkukauden kilpailijoihin nähden rajallisella materiaalilla. Nyt se on vahvistunut tammikuun aikana jo kahdella pelimiehellä. Voi olla, että Markus Weinzierlin suojatit pysyvät europaikkataistelussa mukana loppuun asti.

loading comments...