Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Hannover rajoittaa stadionkapasiteettiaan perjantain derbyyn

Kirjoittaja: — 05/11/2013

28 vuoden tauon jälkeen Bundesliigaan palannut Eintracht Braunschweig yllätti lauantaina sarjakolmosen Leverkusenin maalein 1-0 ja nappasi kauden toisen voittonsa. Ensimmäisensä se haki jo kuukausi sitten herkullisesti naapurikaupunki Wolfsburgista. Jo tuolloin muistettiin kuitenkin mainita, että vaikka Wolfsburgin kaato maistuikin hyvältä, on seuran tärkein derbyvastustaja Hannover 96.

Vihdoin perjantaina on edessä tuo odotettu Niedersachsenin derby ja samalla Hannoverin ja Braunschweigin ensimmäinen kohtaaminen Bundesliigassa 37 vuoteen. Tunteet ovat molempien joukkueiden ja seurojen kannattajien keskuudessa jo pinnassa. Hannover päättäisi enemmän kuin mielellään kolmen ottelun tappioputkensa derbyvoittoon, mutta valmentajat haluavat mieluummin pitää tunnelmat rauhallisina.

– Yksi asia on varma. Braunschweigin valmentaja Torsten Lieberknecht ja minä haluamme joukkueinemme ehdottomasti voitttaa pelin. Valmentajina kannamme kuitenkin suurta vastuuta siitä, ettemme heitä lisää bensaa liekkeihin. Meidän pitää valita sanamme tarkasti. Mitään äkillisiä tunteenpurkauksia ei saa päästä syntymään, Hannoverin valmentaja Mirko Slomka kuvailee Kickerissä.

Pitääkseen tunteet kurissa joukkueiden valmentajat mainostivat ottelua yhteisessä radiomainoksessa sanoilla “Me olemme yhdessä toisillemme reiluja – kentällä 90 minuutin ajan, ennen peliä ja pelin jälkeen”. Hannover 96 varmistaa stadionin turvallisuutta pitämällä neljä katsomonosaa suljettuina. Stadionkapasiteetti putoaa 49 000:sta 47 500:een ja Hannover menettää lipputuloina pyöreät 45 000 euroa.

loading comments...