Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Bundesliigan 7. kierros, kierroksen ottelu: Bayer Leverkusen-Hannover 96

Kirjoittaja: — 28/09/2013

Syyskausi lähestyy pikkuhiljaa puoltaväliään. Seitsemännen kierroksen huippuottelu pelataan Leverkusenissa, jossa sarjakolmonen kohtaa sarjassa neljäntenä olevan Hannoverin. Sami Hyypiän miehistö pyrkii lujittamaan asemiaan kärkikolmikossa ja repimään eron neloseen jo kuuteen pisteeseen.

Bayer Leverkusenin suosikkiasemasta ei kuitenkaan ole mitään epäselvyyttä. “Werkselfin” kauden alku on ollut seurahistorian kaikkien aikojen paras ja erityisesti kotikentällä on kulkenut viime peleissä loistavasti. Hyypiän valmennettavat ovat voittaneet kuusi viimeistä kotipeliään ja kaikkiaan kymmenen viimeisestä yhdestätoista. Lauantain vastustaja Hannoveria vastaan tilasto on vähintään yhtä murskaava: Leverkusen on vienyt nimiinsä viimeiset kuusi kotiottelua Hannoveria vastaan yhteismaalierolla 15-1.

Mirko Slomka uskoo yllätykseen

Hannover on jäänyt tällä kaudella vieraskentällä pisteittä ja vaikka se haastoikin keskiviikon cup-ottelussa Bayern Münchenin miehekkäästi, oli sen kohtalona kuitenkin tyly 1-4-tappio. Hannoverin valmentaja Mirko Slomka ei kuitenkaan lähde otteluun pää valmiina painuksissa:

– Jalkapallo ei perustu pelkkiin tilastoihin, vaan onneksi myös yllätyksille on sijaa. Kärkiottelun tittelin Hannover 96 on omilla ansioillaan ansainnut, Slomka sanoo seuran kotisivuilla ja tunnustaa kuitenkin myös Leverkusenin hyökkäyspään ja erityisesti maalipyssy Stefan Kießlingin vaarallisuuden.

– Jos hän ei onnistu päämaalia tekemään, olemme voittaneet jo paljon.

Hyypiä odottaa Hannoverilta ahkeraa karvausta

Sami Hyypiä tunnustaa Hannoverin vaarallisuuden, mutta suhtautuu omiensa iskukykyyn optimistisesti.

– Hannover hyökkäsi Bayernia vastaan rohkeasti ja pyrki kerta toisensa jälkeen häiritsemään müncheniläisten peliä nopeasti ja aggressiivisesti. Joukkue ei puolustanut niin syvällä kuin olisin odottanut. Mutta uskon, että meiltä löytyy puolustuskeinoja tätäkin varten, voikkaalainen kertoo Bayer Leverkusenin nettisivuilla.

Hannover-kärjet tervehtymässä, Hyypiällä positiivinen ongelma

Leverkusenin kokoonpanosta ovat loukkaantumisten jäljiltä edelleen sivussa Gonzalo Castro ja Jens Hegeler. Hyypiän viimeaikainen pelaajarotaatio vaikeuttaa jonkin verran avauskokoonpanon arvailua, mutta voi hyvin olla, että cup-ottelussa hyvin esiintynyt nuori Emre Can mahtuu tänäänkin avaukseen Sebastian Boenischin tilalle.

Puolustuslinja on muutenkin elänyt rajusti Manchester Unitedille kärsityn Mestarien Liiga-tappion jälkeen. Philipp Wollscheid on pudottanut Emir Spahicin penkille ja Roberto Hilbert on lyönyt Giulio Donatille kunnolla painetta oikean laitapuolustajan tontilla.

Myös hyökkäystriossa on meneillään kiinnostava kilpailutilanne, sillä edelliskierroksen parhaaksi pelaajaksi valittu Robbie Kruse on haastanut korealaisen Heung-Min Sonin totiseen kilpailuun avauksen paikasta. Molemmat kaverit ovat nopeita, maaliahneita ja motivoituneita, joten Hyypiällä on käsissään todellinen luksusongelma.

Hannover-koutsi Slomka on harrastanut pelaajakierrätystä vähemmän ja joukkueen terveystilannekin on paranemaan päin. Äkillisen lihasvamman takia Bayern-pelistä sivuun jääneen kärkimiehen Artur Sobiechin pitäisi olla pelikunnossa. Vieläkin enemmän valmentajaa ilahduttaa se, että joukkueen ykköskärki Mame Diouf alkaa myös olla käytettävissä. Diouf aloittanee tänään vielä vaihtopenkillä, mutta todennäköisesti senegalilainen pääsee viimeistään jossain vaiheessa toista puoliaikaa irti.

loading comments...