Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Luiz Gustavo kohtaa kaverinsa ensi kertaa

Kirjoittaja: — 28/09/2013

VfL Wolfsburgin seurahistorian ennätyshankinta Luiz Gustavo palaa lauantaina Allianz-Arenalle ensi kertaa noin kuukausi sitten tapahtuneen seurasiirtonsa jälkeen. Edessä on brasilialaiselle tunteikas ottelu, sillä mm. hänen kanssaan yhdessä musisoineet Dante ja Rafinha sekä Franck Ribéry ja David Alaba ovat hänen hyviä ystäviään.

– Olen iloinen nähdessäni kaikki vanhat kaverit taas. Mutta se mikä on ohi, on ohi. Tänään he ovat vastustajiani, Gustavo kuittaa.

– Jäähyväiset ovat aina vaikeita. Ei se minun kohdallanikaan ollut toisin. Olen kuitenkin päätökseeni tyytyväinen, hän jatkaa.

Pep Guardiolan miehistössä Luiz Gustavo olisi ollut parhaimmillaankin vain varamies, mutta Wolfsburgissa oli alusta lähtien suuri rooli tarjolla. Brassi janosi peliaikaa erityisesti tulevan kesän MM-kisoja silmällä pitäen. Ja Wolfsburg kaipasi vastuunkantajaa ja olikin siksi valmis maksamaan miehestä 17,5 miljoonan euron siirtosumman.

Luiz Gustavo lähestyy punakorttitilaston kärkisijaa

Luiz Gustavon Wolfsburg-uran alku olisi voinut olla parempikin, sillä hänet ajettiin ulos kahdessa pelissä ensimmäisestä kolmestaan. Bayernissa hän otti 64 ottelussa vain 12 varoitusta, mutta nyt hän on yltänyt jo kuuteen punakorttiin bundesliigauransa aikana. Miehen edellä Bundesliigan kentältäpoistotilastossa ei olekaan enää kuin neljä miestä. Tilastoa johtaa kahdeksan punaista saanut Jens Nowotny.

– Jos jatkan näin, saan kauden aikana vielä 5-6 punaista lisää. Tein kuitenkin kahdessa pelissä vain neljä rikettä, mutta sain jokaisesta varoituksen. Yritän ottaa opikseni tällaisista asioista, jotta se ei enää toistuisi. Enempää en voi tehdä, Gustavo puolustautuu.

– Hän pelaa pelipaikalla, jossa on pakko pelata vähän kovempaa, Bayern-kärki Mario Mandzukic pohtii ex-joukkuekaverinsa varoitusherkkyydestä.

Wolfsburgilla edessään mahdoton tilasto

Bayern-miehet yltyvät muutenkin kehumaan kokenutta brasilialaista.

– Pelasimme pitkään hänen kanssaan. Hän on hieno ihminen ja mahtava pelaaja, Franck Ribéry toteaa.

– Hänet tunnetaan rauhallisesta, ystävällisestä ja ammattimaisesta tyylistään. Hän on hieno tyyppi ja luotettava ammattilainen, Bayern-pomo Karl-Heinz Rummenigge täydentää.

Meneillään oleva Oktoberfest ei Luiz Gustavoa ihmeemmin houkuttele, sillä hän ei käytä lainkaan alkoholia. Voitto sen sijaan inspiroisi enemmän, mutta helpolla se ei tule, sillä 19 vierailullaan Bayerniin (liigassa ja cupissa yhteensä) Wolfsburg ei ole kykenyt saalistamaan vielä ainuttakaan voittoa.

loading comments...