Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Hannover antoi potkut Mirko Slomkalle

Kirjoittaja: — 28/12/2013

Perjantaipäivänä koettiin bundesliigakauden neljännet valmentajanpotkut pääsarjan osalta. Bundesliigaseurojen neljänneksi pitkäaikaisin päävalmentaja, Hannoveria tammikuusta 2010 alkaen luotsannut Mirko Slomka vapautettiin tehtävistään viimeaikaisen vaisun menestyksen vuoksi. Samalla sai lähteä myös kakkosvalmentaja Nestor El Maestro.

– Vedimme huolellisen analyysin kuluneesta syyskaudesta. Päätös ei ollut helppo, mutta tulimme yhdessä lopputulokseen, että jotain on muutettava, Hannoverin puheenjohtaja Dirk Dufner kommentoi Kickerin mukaan.

Dufner jakoi myös runsaat kiitokset Slomkan Hannoverissa tekemälle työlle.

– Mirko Slomka saa henkilökohtaiset kiitokseni. Hän pelasti Hannoverin kakkosliigaan putoamiselta ja johti joukkueen kaksi kertaa Eurooppa-Liigaan. Nämä menestykset tullaan aina yhdistämään hänen nimeensä, seurajohtaja muistuttaa.

Slomka sai kuulla seurajohdon ratkaisusta lomamatkallaan Abu Dhabissa. Hänen sopimuksensa olisi jatkunut vuoteen 2016 saakka, mutta arviolta noin miljoonan euron eroraha helpottanee lähdön tuskaa.

Slomka jää historiaan seurahistorian menestyksekkäimpänä valmentajana, mutta kuluva kausi on ollut selkeä pettymys. Seura oli asettanut kauden tavoitteeksi europelit, mutta syyskaudelta jäi käteen vain kolmastoista sija, vaikka Hannoverin kokoonpano on sen seurahistorian kallein.

Seuraajaehdokkaita jo kartoitettu

Hannover alkoi Kickerin mukaan kartoittaa seuraajaehdokkaita jo ennen joulua, viime sunnuntaina. Seura hakee nuorempaa, innovatiivista pääluotsia. Potentiaalisina kandidaatteina on mainittu kakkosliigan nousutaistelussa oleva SpVgg Greuther Fürthin pääkäskyttäjä, 41-vuotias Frank Kramer sekä Paderbornin valmentaja André Breitenreiter. Viimeksi mainittu on tosin jo ehtinyt ilmoittaa, että ajankohta ei ole hänen osaltaan oikea Hannover-pestiä ajatellen.

Hannoverin omien juniorivalmentajien ei uskota olevan vielä valmiita vaativaan Bundesliiga-valmentajan tehtävään. Mustina hevosina on lisäksi mainittu pitkän linjan Bremen-luotsi Thomas Schaaf, entiset bundesliigavalmentajat Christian Gross ja Ewald Lienen sekä Schalken kakkosvalmentaja Peter Hermann. Kovin pieniä kertoimia ei näille kuitenkaan anneta.

Aiemmin tällä kaudella kenkää olivat bundesliigavalmentajista saaneet Stuttgartin Bruno Labbadia, HSV:n Thorsten Fink ja Nürnbergin Michael Wiesinger. Kakkosliigassa ovea on osoitettu jo seitsemälle päävalmentajalle.

loading comments...