Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Katsaus tammikuun siirtoikkunaan, osa 5/6: Hertha Berlin, Wolfsburg ja Borussia Dortmund

Kirjoittaja: — 28/12/2013

Saksan kahdesta viimeisestä paikasta Mestarien liigassa on näillä näkymin tulossa raivoisa kamppailu Schalken, Hertha Berlinin, Wolfsburgin ja Borussia Mönchengladbachin välillä. Kullakin näistä joukkueista lienee myös valmiudet vahvistaa rivejään tammikuun siirtoikkunassa.

Herthalla ei juurikaan tarvetta muutoksiin

Sarjanousija Hertha Berlinin päävalmentaja Jos Luhukay on onnistunut laatimaan joukkueelle erinomaisen pelistrategian, jota joukkue myös tunnollisesti toteuttaa. Hertha taisteleekin tosissaan jopa europelipaikoista.

Joukkueen vahvistamiseen ei erityistä tarvetta ole. Jokainen osa-alue on Herthan resurssit huomioon ottaen kunnossa. Jos jollekin tontille haluaisi vahvistusta kartoittaa, niin tärkein sektori olisi kenties kymppipaikka. Loistavasti kauden aloittanut Alexander Baumjohann on polvivamman takia sivussa vielä pitkälle kevääseen, ja vaikka Ronny onkin esiintynyt viime otteluissa tehokkaasti, saa hän jatkuvasti kuunnella valmentaja Luhukayn piikittelyjä kuntonsa kestävyydestä. Syyskauden viimeisellä kierroksella brassi löysi jälleen itsensä vaihtopenkiltä. Ei siis olisi ihme, jos Hertha hankkisi taitavan Ronnyn kirittäjäksi juoksuvoimaisemman pelimiehen.

Hannover 96 v Hertha BSC - Bundesliga
Brasilialainen Ronny saattaa saada tammikuussa kilpailijan.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

Yhden hankinnan Hertha ehti jo ennen siirtoikkunan aukeamista tehdä vapailtakin markkinoilta. Norjan maajoukkueen ykkösmaalivahti Rune Jarstein siirtyi ilmaisella siirrolla Thomas Kraftin kakkosmieheksi Viking Stavangerista.

Liigan maalipörssin kärkipaikkaa hätyyttelevä Adrian Ramos hurmaa suurseuran toisensa jälkeen ja mies on liitetty erityisen totisesti mm. Borussia Dortmundin hankintalistaan. Ramosin siirto olisi kuitenkin luultavimmin kesän eikä tammikuun asialistalla.

Jatkaako Diego yhä Wolfsburgissa?

Dieter Hecking on saanut Wolfsburgin pelaamaan tällä kaudella taitojensa ylärajoilla. Joukkue on mielenkiintoinen sekoitus nuoria lahjakkuuksia ja vanhoja konkareita ja tulosta on syntynyt mukavasti. Silti jokunen muutos kokoonpanossa saatetaan talvitauolla nähdä.

Suurin kysymysmerkki on Wolfsburgin pelintekijän Diegon suhteen. Brasilialainen on joutunut väistymään kymppipaikalta oikeaan laitaan ja lähtöhuhut ovat alkaneet kiihtyä. Erityisen voimakkaasti puhutaan Diegon paluusta kotimaahansa Santosin joukkueeseen. Jos maestro lähtee, on korvaaja yksinkertaisesti pakko hankkia ulkopuolelta. Vahvin korvaajaehdokas on Chelsean Kevin de Bruyne.

getty_debruynekevin20131015
Chelsean Kevin de Bruyne on haluttu mies Bundesliiga-seurojen keskuudessa.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

De Bruyne ei välttämättä jäisi Wolfsburgin ainoaksi belgialaishankinnaksi, vaan vasempaan laitaan siirtyy ennemmin tai myöhemmin Club Brüggen Maxime Lestienne. Siirto vaikuttaa todennäköiseltä jo tammikuussa.

Kokeneella Ivica Olicilla on ollut kausikortti avaukseen Wolfsburg-hyökkäyksessä. Kakkoskärki Bas Dost on napannut loput peliminuutit, joten kolmosvaihtoehto Stefan Kutschke on jo ilmaissut lähtöhalunsa. Hyökkäysosastoa halutaan vahvistaa Lyon-kärki Bafetimbi Gomisilla. Ranskan maajoukkuekärjen sopimus päättyy tämän kauden jälkeen, joten mies voisi olla Lyonista irrotettavissa muutaman miljoonan euron siirtosummalla.

Mainz tavoittelee Wolfsburgin riveistä keskikenttäpelaaja Ja-Cheol Koosta. Mikäli Wolfsburg on valmis eteläkorealaisesta luopumaan, lienee sillä jo korvaaja katsottuna. Myös laitapuolustaja Ricardo Rodríguezilla riittää kosijoita, mutta on vaikea uskoa, että Wolfsburg päästäisi sveitsiläisen menemään.

Reagoiko Dortmund loukkaantumissumaansa?

Borussia Dortmundin seurajohto on kerta toisensa jälkeen vakuutellut, että tammikuun siirtoikkunassa muutoksia ei ole luvassa. Uskokoon, ken tahtoo. Neven Suboticin ollessa sivussa kesään asti ja puolustuslinjan oltua todella raihnainen koko syyskauden ajan on vaikea kuvitella, että Manuel Friedrich todella jäisi joukkueen ainoaksi vahvistukseksi. Joukkue haluaa varmasti edelleen tavoitella menestystä Mestarien liigassa. Siinä tavoitteessa onnistuminen olisi lähempänä, jos puolustuslinjaan löytyisi jostain pätevä yleismies.

Dortmundiin on useissa huhuissa liitetty Freiburgin huippulahjakas Matthias Ginter. Helpolla putoamistaistelussa rypevä Freiburg ei kuitenkaan tähtitopparistaan luovu. Iso kysymys onkin, onko Dortmund valmis satsaamaan isoja rahoja uuteen mieheen kesken kauden. Toisena vaihtoehtona on mainittu Steaua Bukarestin toppari Florin Gardos.

Netherlands v Romania - FIFA 2014 World Cup Qualifier
Dortmundiin yhdistetty Florin Gardos kuuluu Romanian maajoukkueen vakiokalustoon.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

Julkinen tieto on jo, että Dortmundin tähtihyökkääjä Robert Lewandowski vaihtaa kauden päätteeksi maisemaa ja mikä pahinta, ilmaisella siirrolla. Mahdollisina korvaajina on mainittu mm. Kevin Volland ja Adrian Ramos, mutta tuskinpa Dortmund kesken kauden näihin miehiin sijoittaa. Kakkoskärki Julian Schieber ei nauti Jürgen Kloppin luottamusta ja hän saattaakin jättää siirtoanomuksensa. Mikäli Schieber Dortmundista poistuu, lienee uusi Lewandowskin aseenkantaja pakko hankkia, mutta mistään kovin tyyriistä hankinnasta tuskin kannattaa haaveilla.

loading comments...