Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Wolfsburg mielii vahvistuksia Belgiasta

Kirjoittaja: — 07/12/2013

Belgian jalkapallon nousu ei ole varmasti jäänyt keneltäkään huomaamatta. Maajoukkue on hiipinyt vaivihkaa tämäniltaisten MM-lohkoarvontojen ykköskoriin ja nuoret belgialaislupaukset ovat tehneet joukolla näyttävän rynnäkön Englannin Valioliigan eturiviin.

Naapurimaan futis on myös VfL Wolfsburgin managerin Klaus Allofsin mieleen ja seura onkin etsimässä menestysreseptiä Belgiasta. Kickerin välittämien huhujen mukaan useitakin nuoria belgialaisia on Wolfsburgin kiikarissa. Joku siirto voi tapahtua jo tammikuun siirtoikkunassa.

– Saatamme hakea Belgiasta yhden jos toisenkin vahvistuksen. Maassa on hyvä buumi päällä, Allofs myöntää.

Wolfsburg on jo sitouttanut 19-vuotiaan Junior Malandan vuoteen 2018 saakka. Belgian alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa pelaava puolustava keskikenttäpelaaja edustaa tällä hetkellä Zulte Waregemin joukkuetta. Auki on ainoastaan se, saapuuko Malanda Wolfsburgiin vasta kesällä vai jo tammikuussa. Kickerin mukaan tehdyssä sopimuksessa on pykälä, jonka mukaan Malandan siirron ajankohta riippuu siitä, onko Zulte Waregem vielä talvitauolla mukana Belgian mestaruustaistelussa sekä Eurooppa-Liigassa. Juuri nyt ei siltä näytä.

– Suunnitelmamme on, että Malanda saapuisi tammikuussa. Sopimuksen mukaan sellainen vaihtoehto saattaisi tulla kyseeseen. Katsotaan, mitä seuraavat viikot tuovat tullessaan. Sitten järjestämme kaiken siten, miten se on pelaajan ja seurojen kannalta parhaaksi, Allofs kommentoi.

Kahdesta muusta talentista kovaa kilpailua

22-vuotias Kevin de Bruyne kuuluu Euroopan-laajuisesti siirtomarkkinoiden tavoitelluimpiin pelaajiin. Nuori pelintekijä on ajautunut Chelseassa valmentaja José Mourinhon epäsuosioon eikä minuutteja Valioliigassa ole herunut sitten syyskuun. De Bruyne onkin vihjaissut siirtohalukkuudestaan ja myös Belgian maajoukkueen valmennusjohto on antanut ymmärtää, että säännöllinen peliaika olisi tärkeää MM-kisoja silmällä pitäen. Viime kaudella de Bruyne pelasi lainalla Werder Bremenissä ja jätti Bundesliigaan lähtemättömän vaikutuksen tehtyään kauden aikana kymmenen maalia.

Neuvotteluja käytäneen lähinnä siitä, haluaako Chelsea pitää miehen oikeuksista yhä kiinni vai onko se valmis luopumaan de Bruynesta kokonaan. Allofs on ilmoittanut, että lainasta Wolfsburg ei ole kiinnostunut.

Kolmas Wolfsburgia kiinnostava belgialainen on 21-vuotias laitahyökkääjä Maxime Lestienne. Lestiennen perässä on tosin monia muitakin eurooppalaisia suurseuroja. Nuorukainen aikoo kuitenkin pelata kauden loppuun asti Club Brüggessä ja kesälläkin siirtosumma nousisi luultavasti yli kymmeneen miljoonaan euroon. Allofs on jo käynyt tarkkailemassa miestä paikan päällä.

– Pelaaja läpäisi ensimmäisen tarkastelun, mutta sitä pidemmällä emme vielä ole, Wolfsburg-pomo paljastaa.

Aika näyttää, saapuuko Wolfsburgiin yksi, kaksi vai kolme belgialaispelaajaa. Varmaa kuitenkin on, että seuran manageri Klaus Allofs tähyilee talven mittaan säännöllisesti kohti länttä.

loading comments...