Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Saksalle kova MM-lohko ja lämpimiä jälleennäkemisiä

Kirjoittaja: — 06/12/2013

Ensi kesän MM-kisalohkot arvottiin hetki sitten Brasiliassa. Saksaa onnetar ei arvonnassa suosinut. Perinteenä on ollut ristiä jokin lohko kuolemanlohkoksi ja Saksan G-lohko on lisänimelle erittäin vahva ehdokas.

Saksa kohtaa alkulohkovaiheessa Portugalin, Ghanan ja USA:n. Ghana ja USA ovat FIFA-rankingissa tällä hetkellä omien maanosiensa korkeimmalle rankatut maat ja Portugalin Cristiano Ronaldoa ei tarvitse kenellekään erityisemmin esitellä.

Saksa ja Portugali kohtasivat myös viime vuoden EM-kisojen alkulohkossa. Ghana-ottelussa nähdään Boatengin veljesten Jeromen ja Kevin-Princen kohtaaminen. Saksaa edustava Jerome pelaa Bayern Münchenissä ja Ghanan paitaa kantava Kevin-Prince Schalke 04:ssä. USA:ta puolestaan valmentaa Saksan entinen päävalmentaja Jürgen Klinsmann, jonka kakkosmiehenä Joachim Löw työskenteli MM-kisoissa 2006.

Toinen kova lohko on lohko D, jossa pelaavat Italia, Uruguay ja Englanti. Lohkon neljännelle maalle Costa Ricalle voi olla luvassa kylmää kyytiä. Lohkovaiheen herkkupala on myös edellisten MM-kisojen finaalin uusinta, sillä Espanja ja Hollanti arvottiin samaan lohkoon. Seuraa näille tekevät Chile ja Australia.

MM-kisojen avausottelu pelataan 12.6.2014. Avausottelussa kohtaavat isäntämaa Brasilia ja Kroatia.

loading comments...