Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Joko tänään, Nürnberg?

Kirjoittaja: — 06/12/2013

1.FC Nürnberg voi tänään päästä Bundesliigan ennätysten kirjoihin, mutta kyseessä on ennätys, jota se ei varmasti halua tehdä. Bundesliigan historiassa yksikään joukkue ei ole joutunut odottamaan kauden avausvoittoaan 15 pelin ajan. Nürnbergillä on voitottomia otteluita jonossa jo 14, joten jos vieraaksi saapuva Mainz ei tänään kaadu, on Nürnbergin surkea ennätys valmis. Murheellisen syksyn kruunaa myös cupista putoaminen jo ensimmäisellä kierroksella, joten edellisen kerran Nürnberg-fanit ovat saaneet juhlia voittoa 18.5. edellisen kauden päätöskierroksella.

– Menestys tuo itseluottamusta, mutta toistaiseksi menestys on kiertänyt meidät kaukaa. Tilanteemme on vaikea, koska tarvitsemme aikaa, Nürnberg-luotsi Gertjan Verbeek voivottelee ennen ottelua.

Nürnbergillä on ennen joulutaukoa edessään vielä vierasottelu kotonaan vahvaa Hannoveria vastaan sekä kotipeli Schalkea vastaan. Etukäteen ajateltuna tämän illan Mainz-ottelu voisi näin olla yksinkertaisin paikka antaa kannattajille edes yksi voitto joululahjaksi.

– Kaikki sanovat, että Mainzia vastaan meidän pitää voittaa, mutta pelistä tulee kaikkea muuta kuin helppo. Meidän on onnistuttava tekemään pelin avausmaali. Kun Mainz on joutunut takaa-ajoasemaan, ovat he nousseet vain kerran tasapeliin, Verbeek tietää.

Kolisevatko tolpat tänäänkin?

Mainz on painanut päälle erityisen rajusti otteluiden alussa ja Nürnbergin onkin syytä ottaa alusta lähtien tarkasti kiinni kolmikko Nicolai MüllerShinji OkazakiMaxim Choupo-Moting. Trio on tehnyt peräti 17 Mainzin kauden 21 maalista. Helpolla ei Nürnberg avausmaalia tee siksikään, sillä joukkueen hyökkäys on ollut liigan toiseksi tehottomin. Joukkue on tehnyt 14 pelissä vain 13 maalia ja on osunut useammin maalipuihin kuin heiluttanut maaliverkkoa.

– Olen tiedustellut, voisimmeko saada maalit, joissa ei olisi lainkaan tolppia ja ylärimaa. Mutta kuulemma sellaisia ei tehdä, Verbeek osoitti huumorintajuaan.

Joka tapauksessa seurojen välinen historia ei anna liigan tasapelikoneelle aihetta huoleen. Nürnbergin ja Mainzin viimeisestä 12 kohtaamisesta ensinmainitun kotiareenalla Mainz on voittanut vain yhden. Puolet peleistä on päättynyt isäntien voitonjuhliin. Edellisen kerran Nürnbergissä käydessään Mainz lähti paluumatkalle 1-2-tappio niskassaan.

Kenties jo tänään Frankenin alueella juhlitaan ensimmäistä kertaa kauden aikana täyttä kolmen pisteen saalista. Kannattajat lienevät ainakin asettaneet Nikolaus-saappaansa – tai nappulakenkänsä – toimiston ovelle, sillä Saksassa Pyhä Nikolaus tuo perinteisesti kilteille lapsille ja aikuisille ensimmäiset joululahjat jo 6.12.

loading comments...