Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Hoffenheim sarjakolmosena, Nürnberg kaukana putoamisviivasta – Bild julkaisi “tolppataulukon”

Kirjoittaja: — 21/12/2013

Tolppa sisään, tolppa ulos. Onni pitää ansaita. Pitkässä juoksussa pomput menevät tasan. Sanontoja onnekkaista ja epäonnisista kimmokkeista on paljon, mutta yhtään sarjapistettä eivät jälkikäteisspekulaatiot ole tuoneet. Maalikehikko on olennainen osa maalia, eikä siihen osumisesta hyvitetä. Tolppaan osuminen ei ole (riittävän) tarkka laukaus.

Joillain joukkueilla huonoa tuuria tuntuu silti olevan enemmänkin. Parhaana esimerkkinä tästä on 1.FC Nürnberg, joka on osunut kauden otteluissa maalikehikkoon ensimmäisen 16 sarjakierroksen aikana jo 14 kertaa. Se on 12 osumaa enemmän kuin Mainzilla tai Braunschweigilla.

“Olemme kyselleet, voisimmeko pelata maaleihin, joissa ei ole lainkaan tolppia ja ylärimaa, mutta se ei kuulemma onnistu”, Nürnbergin valmentaja Gertjan Verbeek nauratti taannoin toimittajia lehdistötilaisuudessa.

Tolppavetoja ei lasketa, sanotaan. Bild-lehti on ne kuitenkin laskenut ja rakentanut leikkimielisen sarjataulukon sen mukaan, mitä olisi tapahtunut, jos kaikki kauden tolppa- ja ylärimavedot olisivat menneetkin maaliin kentälle kimpoamisen sijasta. Sarjataulukkoon on laskettu ensimmäisen 16 kierroksen ottelut. Laskelman tulokset ovat vähintäänkin mielenkiintoisia.

Onnetar pyllistänyt Nürnbergille ja Hoffenheimille

Kauden epäonnisin joukkue Nürnberg olisi saavuttanut “tolpattomilla maaleilla” jo kuusi voittoa, kun nyt voittosaldo näyttää nollaa. Sarjapisteitä joukkueella olisi tuplamäärä eli 20 ja putoamisviiva olisi jäänyt jo kuuden pisteen päähän. Myös Frankfurt olisi hieman vähemmällä huonolla onnella kaukana putoamistaistelusta.

Kolmas rankasti epäonninen joukkue on TSG Hoffenheim. Hoffenheim on kolisuttanut maalipuita kymmenen kertaa, mutta vastustajan maalinteon tolpat ovat ehkäisseet vain kahdesti. “Tolppataulukossa” Hoffenheim löytyy peräti kahdeksan sijaa nykyistä ylempää sijalta kolme. Näin se olisi kiinni jopa Mestarien liiga-paikassa. Kun huonoon onneen ynnätään vieläpä sarjakakkosen Bayer Leverkusenin tekemä “haamumaali”, olisi Hoffenheim tässä mielikuvitustaulukossa peräti kakkosena Bayern Münchenin takana.

Bayern München on tässä taulukossa jopa nykyistä ylivoimaisempi sarjakärki, mutta tappiottomien otteluiden ennätysputki olisi Bayernilta kuitenkin jäänyt tekemättä. Vain ylärima pelasti Bayern Münchenin tappiolta Freiburgin vieraana neljännellä sarjakierroksella.

Bildin leikkimielistä, mutta varsin mielenkiintoista laskelmaa “tolpattomien maalien sarjataulukosta” pääsee katselemaan tästä.

loading comments...