Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Mikko Sumusalo siirtyy RB Leipzigiin

Kirjoittaja: — 21/12/2013

23-vuotias laitapuolustaja Mikko Sumusalo siirtyy tammikuussa Saksan kolmosbundesliigan kakkosena olevan RasenBallsport Leipzigin joukkueeseen. HJK:n laitapuolustaja allekirjoitti RB Leipzigin kanssa kahden ja puolen vuoden sopimuksen.

Maajoukkueeseenkin noussut Sumusalo pelasi HJK:n organisaatiossa neljätoista peräkkäistä kautta ja ehti voittaa ennen ulkomaiden valloituksen aloittamistaan peräti neljä Suomen-mestaruutta.

Itävaltalaisen energjajuomajätti Red Bullin rahoittama seura pelaa kotiottelunsa yli 44 000 katsojaa vetävällä Red Bull Arenalla. Joukkue nousi viime kauden päätteeksi Regionalliigasta kolmannelle sarjaportaalle ja tavoittelee vahvasti nousua ensi kaudeksi kakkosbundesliigaan. Seura on ilmoittanut tavoitteekseen pääsarjaan nousun vuoteen 2018 mennessä.

RB Leipzig kaatoi lauantaina viimeisessä ottelussa ennen talvitaukoa kotikentällään Kristian Kojolan ja Timo Furuholmin Hallescher FC:n maalein 2-1. Näin Leipzig kasvatti johtonsa sarjakolmosena olevaan Darmstadtiin ennen taukoa jo viiteen pisteeseen. Kaksi parasta nousee ensi kaudeksi suoraan kakkosbundesliigaan.

Sumusalo ollut Leipzigin kiikarissa jo pitkään

Sumusalo saa Leipzigissa pelinumeron 21. Joukkueen varsinainen vasen laitapuolustaja Anthony Jung (22) tuntuu menettäneen viime aikoina valmennusjohdon luottamuksen ja on ajautunut penkille. Vasemman laitapakin tonttia onkin hoitanut viime aikoina parhaiten oikealla viihtyvä 27-vuotias Sebastian Heidinger.

– Mikko voi pelata puolustuksen molemmilla laidoilla. Hänen sopimuksensa Helsingissä oli umpeutunut, joten saimme hänet ilman siirtokorvausta. Tarkastelimme Mikkoa jo viime vuonna, sillä hän sopii joka suhteessa edellyttämäämme pelaajaprofiiliin ja haluaa ehdottomasti tavoitella kanssamme sarjanousua. Olemme vakuuttuneita siitä, että hän auttaa meitä eteenpäin, RB Leipzigin urheilutoimenjohtaja Ralf Rangnick toteaa seuran kotisivujen tiedotteessa.

Myös joukkueen valmentaja Alexander Zorniger on vakuuttunut Sumusalon sopivuudesta itäsaksalaisseuraan.

– Näytimme Mikolle Leipzigia ja keskustelimme pitkään. Hän on todella hyvä tyyppi ja saimme heti sen käsityksen, että hän pelaisi meillä todella mielellään. Olen katsellut lukuisia videotallenteita hänestä ja näin kaiken, mitä tarvitsin. Mikko liittyy harjoituksiimme jo tammikuun kolmas päivä ja lähtee mukanamme myös harjoitusleirille, valmentaja kertoo.

Mikko Sumusalo on pelannut Suomen A-maajoukkueessa kaikkiaan kolme ottelua ja tehnyt niissä yhden osuman. Alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa Sumusalo pelasi 22 ottelua.

loading comments...