Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Mikko Sumusalo toivoo RB Leipzig-siirron auttavan häntä eteenpäin maajoukkueessa

Kirjoittaja: — 06/01/2014

HJK:n monivuotinen runkopelaaja Mikko Sumusalo voimisti entisestään suomalaisfutaajien virtaa Saksan kentille tehtyään joulun tienoilla sopimuksen kolmosliigan nousutaistelussa olevan RB Leipzigin kanssa.

23-vuotias laitapuolustaja on jo muuttanut Saksaan, mutta täysipainoisiin harjoituksiin mies ei vielä pysty HJK:n viimeisissä harjoituksissa ennen Saksaan lähtöä sattuneen nilkkavamman takia. Sumusalo pystyy tekemään kevyitä juoksuharjoitteita, mutta joukkuetreeneihin hän osallistuu arviolta ensi viikolla. RB Leipzigia vaivaa pelaajahankintojensa suhteen kummallinen kirous, sillä myös neljä kesähankintaa saapui seuraan pienien vammojen rasittamana.

Sumusalo vastaanotti tarjouksia myös muilta ulkomaisilta seuroilta, mutta RB Leipzig teki puolustajaan heti suurimman vaikutuksen.

– Seuran urheilutoimenjohtaja Ralf Rangnick kutsui minut Leipzigiin joulukuun alussa. Katselin isäni kanssa kaupunkia sekä yhdet harjoitukset. Vastaanotto Leipzigissa oli ensihetkistä alkaen erittäin lämmin, Sumusalo kertoo siirron vaikuttimista Bildin haastattelussa.

Lääketieteen opinnot saavat toistaiseksi odottaa

Kolme A-maaottelua urallaan pelannut Sumusalo uskoo, että siirto parantaa hänen mahdollisuuksiaan maajoukkuepaikan vakiinnuttamisessa.

– Uskon, että siirrosta kolmosliigaan on hyötyä. Täällä pelataan fyysisemmin, ja juuri se on erityisen tärkeää kansainvälisissä otteluissa.

Sumusalo muutti Saksaan aluksi yksin, sillä nuoren puolustajan tyttöystävän biologian opinnot pitävät tämän Suomessa vielä ainakin puoli vuotta. Sumusalo itsekin myöntää yhä haaveilevansa lääkärinopinnoista, mutta myöntää, että jalkapalloilijan ammatti ei tee opintojen aloittamisesta helppoa.

Sen sijaan saksan kielen opiskelut mies aloittaa heti joukkueen Turkin harjoitusleirin jälkeen parin viikon kuluttua. Toistaiseksi kommunikaatio valmentaja Alexander Zornigerin kanssa on hoitunut englanniksi, mutta vaikutuksen “Sumis” on jo ehtinyt tehdä.

– Sumusalo on erittäin avoin luonne. Hän halusi ehdottomasti tulla tänne ja minulle se on erittäin tärkeää, Zorniger kehaisee hankintaansa.

RB Leipzig on talvitauolla kolmosbundesliigan kakkossijalla viiden pisteen erolla SV Darmstadtiin ja Hansa Rostockiin. Sarjan kaksi parasta nousevat ensi kaudeksi suoraan kakkosliigaan.

loading comments...