Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Talvitauon suomalaiskatsaus: Mikko Sumusalo sarjanousua tavoittelemaan

Kirjoittaja: — 16/01/2014

23-vuotias Suomen maajoukkueeseenkin jo noussut vasen laitapuolustaja Mikko Sumusalo allekirjoitti joulun alla sopimuksen kolmosbundesliigan RB Leipzigin kanssa. Porvoon Futuran kasvatti pelasi HJK-organisaatiossa yhtäjaksoisesti vuodesta 1999 lähtien ja lähtee nyt ensimmäistä kertaa kokeilemaan siipiensä kantavuutta ulkomailla.

Energiajuomajätti Red Bullin miljoonilla pyöritettävä seura perustettiin vuonna 2009 ja kolmosliigaan se nousi vasta täksi kaudeksi. Visiitistä on tulossa lyhyt, sillä RB Leipzig on talvitauolla sarjassa kakkosena ja vahvasti kiinni nousussa kakkosliigaan. Eikä RasenBallsport aio tyytyä kakkoseen, vaan jo seuran perustamisen yhteydessä julkistettiin pitkän tähtäimen tavoite noususta Saksan pääsarjaan vuoteen 2018 mennessä.

Kovia satsauksia ja suuri stadion

Sumusalo ei ole jäänyt Leipzigin ainoaksi talvihankinnaksi, vaan joukkue vahvisti rivejään myös Paderbornista saapuneella keskikenttämies Diego Demmellä ja Wolfsburgin superjuniori Federico Palacios-Martínezilla. Erityisesti jälkimmäinen oli kovan luokan kaappaus, sillä 18-vuotiaasta nuorukaisesta olivat kiinnostuneet lähes kaikki Saksan suurseuratkin. RB Leipzig on sarjanousun suhteen tosissaan.

Leipzig pelaa kotipelinsä sarjan suurimmalla stadionilla, sillä vuoden 2006 MM-kisojakin isännöinyt Red Bull-Arena vetää lähes 45 000 katsojaa. Yleisökeskiarvo on toistaiseksi 13 100. Leipzig on sarjan paras kotijoukkue. Kaikki näyttää nousun suhteen hyvältä, sillä lähimmät uhkaajat SV Darmstadt ja Hansa Rostock ovat jääneet jo viiden pisteen päähän. Leipzig kohtaa molemmat joukkueet perättäisillä kierroksilla huhtikuun lopussa ja parhaassa tapauksessa nousu on varmistunut jo ennen noita kohtaamisia.

Avauksen paikka hopeatarjottimella

Mikko Sumusalo tehnee debyyttinsä lauantaina 25.1. pelattavassa kotiottelussa sarjajumbo Wacker Burghausenia vastaan. Kaikki viittaa siihen, että suomalainen on hankittu Leipzigiin nimenomaan pelaamaan.

Kesällä FSV Frankfurtista hankittu Christian Jung ei ole vakuuttanut vasemman puolustajan paikalla. Siksi vasemmalla onkin pelannut viime aikoina Sebastian Heidinger, joka on kuitenkin kotonaan lähinnä oikealla. Jatkossa Heidingeria myös oikealla tarvitaan, sillä oikean laitapuolustajan paikalla uurastanut Christian Müller rikkoi viikonloppuna polvensa ristisiteet ja on koko loppukauden ajan toipumislomalla.

Mikko Sumusalolla on siis kaikki eväät ottaa heti vakituinen paikka Leipzigin avauskokoonpanosta. Ja Leipzigilla kaikki mahdollisuudet juhlia sarjanousua kauden päätteeksi. Ensituntumalta Sumusalon siirto tuntuisi siis kaikin puolin järkevältä. Pelin on kuitenkin syytä kulkea kevään aikana mallikkaasti, sillä näyttöjä kaivataan myös ensi kautta silmällä pitäen. RB Leipzig tulee varmasti satsaamaan myös kesän siirtomarkkinoilla isoja summia hankintoihin, joten Sumusalon tehtävä on vakuuttaa seurajohto siitä, että vasemman puolustajan tontille ei uusi vahvistuksia tarvita.

loading comments...