Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Ennakko: Viktoria Plzen-Bayern München

Kirjoittaja: — 05/11/2013

Bayern München voi tiistaina jo varmistaa Mestarien Liigan jatkopaikkansa, mikäli se nujertaa Viktoria Plzenin Tshekissä ja samaan aikaan CSKA Moskova yltää korkeintaan tasapeliin Manchester Cityn vieraana. Moinen skenaario on ilman muuta erittäin todennäköinen. Kaksi viikkoa sitten Bayern suorastaan leikitteli Viktorian kustannuksella, joten murskavoitto on odotettavissa nytkin. Mikäli Bayern voiton hakee, sivuaa se myös Barcelonan nimissä olevaa yhdeksän peräkkäisen voiton Mestarien Liiga-ennätystä.

Viimeiset ottelut

2.10. CSKA Moskova-Viktoria Plzen 3-2 (Rajtoral, Bakos)
19.10. Viktoria Plzen-Slavia Praha 0-0
23.10. Bayern München-Viktoria Plzen 5-0
27.10. FK Teplice-Viktoria Plzen 1-0
1.11. Viktoria Plzen-FK Jablonec 6-1 (Horvath 2, Tecl 2, Kolar, Wagner)

5.10. Bayer Leverkusen-Bayern München 1-1 (Kroos)
19.10. Bayern München-Mainz 4-1 (Müller 2, Robben, Mandzukic)
23.10. Bayern München-Viktoria Plzen 5-0 (Ribéry 2, Alaba, Schweinsteiger, Götze)
26.10. Bayern München-Hertha Berlin 3-2 (Mandzukic 2, Götze)
2.11. Hoffenheim-Bayern München 1-2 (Mandzukic, Müller)

Loukkaantuneet ja pelikiellot

Viktoria Plzen:

Ei ketään

Bayern München:

Arjen Robben (lievä nivusvamma)
Holger Badstuber (polvivamma, sivussa kenties koko kauden)
Thiago (polvivamma, palannee joulukuussa)
Xherdan Shaqiri (reisivamma, palannee joulukuussa)

Seuraa heitä

David Limbersky, Viktoria Plzen: 30-vuotias Limbersky on seuran toiseksi kokenein maajoukkuepelaaja ja johtavassa roolissa aina kentällä ollessaan. Aktiivisesti nouseva laitapuolustaja on kasvattajaseuransa takalinjojen ehdottomia kulmakiviä. Bayern on tosin vastustajana kauden kovin, mutta kerran tai pari voidaan tänäänkin nähdä Limberskyn vaarallisia nousuja vasemmalta. Limberskyllä oli vielä viikonloppuna flunssaa, joten pelaaminen tänään on aavistuksen epävarmaa.

Javi Martínez, Bayern München: Espanjalainen viime kauden huippuhankinta Martínez on palannut onnistuneesti sairastuvalta tositoimiin ja pelasi lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella myös Bayernin avauskokoonpanossa. Martínez tullee vakiinnuttamaan paikkansa keskikentän ankkurina ja vapauttaa näin Philipp Lahmin omalle tontilleen laitapuolustajaksi. Miehen taisteluasenne pohjusti Bayernin voittomaalin lauantaina Hoffenheimia vastaan ja myös Viktoriaa vastaan on varmasti lupa nousta myös hyökkäyksiä tukemaan.

Arvio

Bayern on rökittänyt Viktoria Plzeniä viiden maalin erolla niin syyskuussa 1971 kuin myös lokakuussa 2013. Nyt Viktoria pääsee pienen kotistadioninsa (kapasiteetti 11 700) huomiin, mutta selkeä tappio on nytkin odotettavissa.

Bayern haluaa varmasti varmistaa jatkopaikkansa jo nyt, mutta voi silti olla, että Pep Guardiola luottaa varamiehiinsäkin sen verran, että rotaatiota nähtäneen jonkin verran. Kenties Diego ContentoJan Kirchhoff tai jopa Claudio Pizarro saa jälleen tilaisuutensa? Kuka tahansa Bayern-rosterista kentälle juokseekaan, on odotettavissa jälleen saksalaisten 3-4 maalin voitto. Pistekin Viktorialle olisi Mestarien Liiga-kauden toistaiseksi suurin sensaatio.

Kotoisessa sarjassa Bayern on antanut Dortmundin vastata murskavoitoista ja vaikka se onkin yhä sarjan ainoa tappioton joukkue, on yleisin voittomarginaali ollut vain yhden maalin ero. Viktoria Plzen sai kuitenkin nöyrtyä Allianz-Arenalla jopa 5-0-numeroin ja samanlaista flipperileikittelyä nähtäneen nytkin.

Tshekin liigan kakkosena oleva Viktoria oli pelannut ennen viikonloppua peräti neljä peliä putkeen ilman voittoa, mutta perjantaina se rökitti FK Jablonecin maalein 6-1. Maali-iloittelussa kahdesti onnistui seuran historian kallein hankinta, Stanislav Tecl. Kuvaavaa otteluparin epätasaisuudelle kuitenkin on, että Teclin ostohinta oli 800 000 euroa, kun Bayernin ennätyshankinta puolestaan on 40 miljoonaa euroa maksanut Javi Martínez.

Viktoria Plzen pelaa ottelussa vain kunniasta ja ylpeydestä kotiyleisön edessä. Mestarien Liigan jatkopaikka on jo karkaamassa käsistä, mutta paikka Eurooppa-Liigan jatkopeleissäkin varmasti lämmittäisi mieltä. Joukkueen tärkein peli onkin 10. joulukuuta pelattava kotiottelu CSKA Moskovaa vastaan.

Oletetut avauskokoonpanot

Viktoria Plzen: Matús Kozácik; Frantisek Rajtoral, Roman Hubnik, Václav Procházka, David Limbersky; Pavel Horvath, Tomás Horava; Milan Petrzela, Daniel Kolar, Jan Kovarik; Stanislav Tecl
Bayern München: Manuel Neuer; Philipp Lahm, Jerome Boateng, Jan Kirchhoff, Diego Contento; Javi Martínez; Thomas Müller, Bastian Schweinsteiger, Mario Götze, Franck Ribéry; Mario Mandzukic

loading comments...