Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Kannattajat alentuneet likaisiin temppuihin ennen Niedersachsen-derbyä

Kirjoittaja: — 07/11/2013

Perjantai-iltana pelataan 37 vuoden tauon jälkeen Bundesliigassa Niedersachsenin derby Hannoverin ja Braunschweigin välillä. Ylipäätään edellisestä kohtaamisesta on kulunut jo kymmenen vuotta, sillä tuolloin joukkueet kohtasivat viimeksi Saksan Cupissa. Kannattajaryhmien tunteet käyvät jo tulikuumina. Torstain lehdistötilaisuudessa joukkueiden edustajilta kyseltiinkin enemmän joukkueiden ultrien mauttomista tempauksista kuin itse pelistä.

Huomiotaherättävin tapaus oli pitkin Hannoverin katuja tallustellut maatiaissika, jonka kaulan ympärille oli kiedottu Hannover 96:n kaulaliina. Toiseen kylkeen oli piirretty ympyrän sisälle numero 96 ja toiseen pelinumero 1. Valittu numero ylitti kaikki hyvän maun rajat, sillä sillä viitattiin takuulla kolme vuotta sitten itseltään henkensä riistäneeseen Hannoverin maalivahtiin Robert Enkeen.

Yhtään tyylikkäämpää kohtelua eivät vastustajaansa kohtaan osoittaneet myöskään Hannoverin kannattajat. Braunschweigin taajamakyltteihin oli kiinnitetty puisia hautaristejä, joihin oli maalattu keltaisella värillä kirjaimet BTSV. Kirjainyhdistelmä on Eintracht Braunschweigin virallinen nimilyhenne.

– Tuollaiset asiat ovat totaalisen ei-toivottuja ja meidän täytyy sanoutua niistä jyrkästi irti, Eintracht Braunschweigin toimitusjohtaja Soeren Oliver Voigt painottaa.

– Tiedämme kyllä, että derby vetää puoleensa myös ihmisiä, joilla ei ole itse seuroja kohtaan minkäänlaista kiinnostusta. Pelistä tulee tunteikas, mutta meidän kaikkien on pidettävä päämme kylmänä. Emmehän elä enää Keskiajalla, Voigt jatkaa.

Joukkueet toivovat rauhallista ottelua

Eintracht Braunschweigin kannattajille on myönnetty yhteensä 4 000 pääsylippua otteluun. Stadionin kokonaiskapasiteettia on samalla pudotettu 1 500:lla 47 500:aan. Voigtin mukaan molemmat kaupungit ja seurat ovat tehneet kaikkensa, että tunnelmat ennen ja jälkeen derbyn sekä sen aikana pysyisivät rauhallisina.

Lehdistötilaisuuden lopuksi oli hieman aikaa puhua myös urheilusta. Braunschweig joutuu otteluun varamiehisenä, sillä niin Ken Reichel kuin myös Kevin Kratz ovat löytäneet tiensä sairaslistalle. Helpot eivät tosin ole Hannoverinkaan lähtökohdat, sillä lukuisten loukkaantuneiden lisäksi syrjässä on perjantaina pelikieltoa kärsivä topparipari Marcelo ja Salif Sané.

Molempien seurojen pelaajisto ja johtoporras varmasti jakaa toiveen, jonka Hannoverin kapteeni Lars Stindl julkisesti esitti joukkueiden kannattajille lehdistötilaisuudessa:

– Derbyssä ei ole sijaa vihamielisyyksille, väkivallalle eikä pyrotekniikalle.

loading comments...