Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Hamburger SV – Pohjoisen ylpeys pitää vyötä kireällä

Kirjoittaja: — 09/08/2013

HSV:llä on perinteet puolellaan, mutta nykypäivä vaikuttaa kohtalaisen synkältä. Valmentaja Thorsten Fink johdatti viime kaudella joukkonsa yllättävänkin korkealle sijalle 7, vain kolmen pisteen päähän europaikoista, mutta seuran vaikea taloustilanne ja kohtuullisen kaoottinen yleisilme ei nostata odotuksia tulevalle kaudelle.

Viime kauteen mahtui yllättäviä romahduksiakin, pahimpana 2-9-tappio Bayernia vastaan. Sarjasijoitukseen seura on kuitenkin varmasti tyytyväinen, etenkin kun edelliskaudella pelattiin jopa sarjassa säilymisestä viimeiseen asti. HSV on kuitenkin edelleen ainoa seura, joka ei ole koskaan pääsarjasta pudonnut, ja onkin ollut messissä kaikki 50 Bundesliiga-kautta.

Siirtomarkkinoilla toistaiseksi pakkasella

Kesän aikana seurasta on lähtenyt kolme nimekästä pelaajaa. Chelseastä lainalla ollut toppari Jeffrey Bruma siirtyi PSV:hen, neljä vuotta sitten kymmenellä miljoonalla hankittu ruotsalaiskärki Marcus Berg ilmaisella siirrolla Panathinaikosiin ja korealaishyökkääjä Heung-Min Son Leverkuseniin. Näistä kuitenkin vain viimeksimainittu on selkeä menetys, ja Bergin voisi laskea suoranaiseksi flopiksi. Sonista saatiin kuitenkin kymmenen miljoonaa euroa kipurahoja.

Sonin jättämää aukkoa paikkaamaan on hankittu päävalmentaja Finkin vanha tuttu, nuori kamerunilainen Jacques Zoua, jonka tähänastiset näytöt ovat kuitenkin yhä melko heppoiset. Tärkein hankinta on kuitenkin isokokoinen Sveitsin maajoukkuetoppari Johan Djourou. Djourou on Arsenalin sopimuspelaaja, mutta koska tykkimiehestä ei tunnu roolia löytyvän, on hän lähtenyt Saksaan työnhakuun. Kevätkausi vierähti Hannoverissa, ja nyt HSV:ssä on iso tontti tarjolla. Lisäksi keskuspuolustukseen hommattiin nuori saksalainen Lasse Sobiech, joka oli viimeksi Borussia Dortmundista Greuther Fürthissä lainalla.

Kevätsiivout Hampurissa yhä kesken

Seura etsii edelleen uutta hyökkääjää joukkoihinsa, mutta hankintaa tuskin saadaan tehtyä, ennen kuin tulopuolelle kirjataan joitain siirtokorvauksia. Ylipalkatulle serbille Gojko Kacarille on haettu uutta seuraa jo pitkään, ja seuraa tälle siirtolistalla tekevät Robert Tesche, Slobodan Rajkovic, Michael Mancienne ja Paul Scharner. Seuran urheilutoimenjohtaja Oliver Kreuzer ei aio tehdä kalliita nimihankintoja ennen kuin kallispalkkaisia pelimiehiä on saatu siivottua pois tieltä.

Vaikka vyö onkin kireällä eikä pelimerkkejä paljon ole, on HSV:n kokoonpanossa edelleen mukavasti tasoa. Maalivahti Rene Adler on yksi sarjan kärkikassareista ja Heiko Westermann, Marcell Jansen ja Rafael van der Vaart alkavat kuulua jo kokeneeseen kalustoon. Viime kaudella “kotiin” palannut van der Vaart nimitettiinkin hampurilaisten kapteeniksi.

Maaleja odotetaan etenkin latvialaiselta tähtihyökkääjältä Artjoms Rudnevsilta. Rudnevs tuli HSV:n Lech Poznanista, jossa hän repi Puolan Ekstraklasan puolustuksia riekaleiksi, ja heti debyyttikaudellaan Hampurissa hän paukutti 12 maalia. Kokeneelle kalustolle taustatukea antavat mm. nuoret nousevat tähdet Maximilian Beister ja Hakan Calhanoglu.

Tähtipelaajat: Rene Adler (mv), Heiko Westermann (p), Marcell Jansen (p), Rafael van der Vaart (kk), Artjoms Rudnevs (h)
Läpimurtopelaaja: Maximilian Beister (kk)
Arvio: Ei taida HSV pudota vieläkään, sillä nuorille lupauksille on kokenutta tukea. Kärjen kyydistä se taitaa kuitenkin jäädä.
Sijoitusveikkaus: 11.

Kokoonpano

Maalivahdit

1 Jaroslav Drobny
15 Rene Adler
29 Florian Stritzel
30 Sven Neuhaus

Puolustus

2 Dennis Diekmeier
3 Michael Mancienne
4 Heiko Westermann
5 Johan Djourou
7 Marcell Jansen
16 Lasse Sobiech
17 Zhi Gin Lam
20 Paul Scharner
24 Slobodan Rajkovic
28 Jonathan Tah

Keskikenttä

6 Dennis Aogo
8 Tomas Rincon
9 Hakan Calhanoglu
11 Ivo Ilicevic
14 Milan Badelj
18 Tolgay Arslan
19 Petr Jiracek
23 Rafael van der Vaart
25 Per Skjelbred
27 Kerem Demirbay
32 Matti Steinmann
33 Christian Norgaard
34 Valmir Nafiu
37 Robert Tesche
44 Gojko Kacar

Hyökkäys

10 Artjoms Rudnevs
21 Maximilian Beister
31 Jacques Zoua

loading comments...